Gradonačelnik Simo Salapura obišao radove na tri lokacije u Zrenjaninu!

Zrenjanin – Radovi na 3 lokacije

Podelite vest

Gradonačelnik u obilasku radova na tri lokacije, u tri gradske mesne zajednice: komunalnim opremanjem doprinosimo kvalitetu života naših sugrađana

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, zajedno sa zamenikom Sašom Santovcem, obišao je danas tri lokacije u gradu na kojima se izvode različiti infrastrukturni radovi, a posetu je započeo u parku “Putnikovo”, u kom se završava gradnja trim-staze.

Nakon što su prethodne jeseni počeli radovi na rekonstrukciji parka koji zauzima površinu od oko 3,3 hektara i treći je po veličini park u gradu, sada park, uz nove sadnice i zelene površine, dobija i sadržaje namenjene sportu i rekreaciji. Dužina trim-staze koja se proteže parkom iznosi blizu 600 metara, širina je 2,3 metra, a radove na izgradnji izvelo je zrenjaninsko preduzeće “Eko Gradnja”. Ovim sadržajima dobijaju ne samo sugrađani sa teritorije mesne zajednice “Bolnica – Berbersko”, gde se nalazi park, već sigurno i iz nekih drugih delova grada. 

obilazak radova putnikovo bagljas gradnulica 037
Obilazak radova na 3 lokacije

Na Bulevaru Veljka Vlahovića gradi se pešačka staza između nadvožnjaka (Ulica Milana Stanivukovića) i Stražilovske ulice, u dužini od oko 450 metara. Nakon pripremnih radova, proširenja trase celom dužinom, postavljanja podloge i novih ivičnjaka, počelo je postavljanje behaton-ploča na površini od preko dve hiljade kvadratnih metara. Radove i na ovoj lokaciji izvode putari “Eko Gradnje”.

obilazak radova putnikovo bagljas gradnulica 064
Obilazak radova na 3 lokacije
obilazak radova putnikovo bagljas gradnulica 129
Obilazak radova na 3 lokacije

Završni radovi na presvačenju kolovoza novim asfaltom izvode se u Grobljanskoj ulici, na teritoriji MZ “Gradnulica”. U dužini od 600 metara, ulica je dobila asfalt u celoj dužini, od Ulice cara Dušana do Zelengorske, čime se poboljšavaju uslovi za odvijanje saobraćaja i povećava bezbednost. Radove izvodi preduzeće “Put-invest” iz Novog Sada.

Gradonačelnika su na svim lokacijama dočekali i predstavnici mesnih zajednica, kao i građani koji žive u okolini, uz zadovoljstvo što se na ovakav način rešavaju neki od problema na teritoriji gde žive i uređuju gradski prostori. Gradonačelnik je istakao da je, s prvim lepšim danima, otvorena i građevinska sezona i počeli komunalni radovi u mesnim zajednicama širom grada i u naseljenim mestima.

obilazak radova putnikovo bagljas gradnulica 052
Obilazak radova na 3 lokacije
obilazak radova putnikovo bagljas gradnulica 080
Obilazak radova na 3 lokacije

– Danas smo obišli i park “Putnikovo”, gde smo zajedničkim sredstvima Ministarstva za zaštitu životne sredine i Grada Zrenjanina opremili najmlađi planski gradski park i pored sadnica i novih zelenih površina, napravili i sadržaj koji se tiče sporta i rekreacije, konkretno trim-stazu, koja će parku doneti drugačiji izgled i funkcionalnost. Što se tiče trotoara u naselju “Bagljaš”, na teritoriji mesne zajednice “Veljko Vlahović”, nastavljaju se obimni radovi na rekonstrukciji i nakon što smo uradili parnu stranu bulevara, sada radimo neparnu i očekujemo da u naredne dve godine završimo trotoare duž celog Bulevara Veljka Vlahovića, čime će on dobiti lepši izgled – kazao je Salapura.

Dodao je da je danas obišao i Grobljansku ulicu, dosta frekventnu saobraćajnicu koja povezuje mesne zajednice “Gradnulica” i “Žarko Zrenjanin” i u kojoj se završavaju radovi na presvlačenju kolovoza novim asfaltom.

– Svaki metar novog asfalta, novi trotoar, svaka uređena ulica, dodatno doprinose kvalitetnijem životu naših sugrađana – poručio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. 

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

2 Comments

  1. kada će se takodje lepo kao i putnikovo urediti novo berbersko ulica jovana krstića nema ni trotoar pored kuća pa smo već dvadesetpet godina primorani da idemo putem iako je put namenjen vozilima u istoj ulici asvalt je u očajnom stanju uradite gospode iz opštine i za nas pokažite da o svakom delu grada brinete jednako bićemo vam zahvalni

  2. Poštovana Zorice, ipak se za te probleme morate obratiti vašoj Mesnoj zajednici a ona dopisom gradonačelniku. Mi Vam ne možemo odgovoriti kada će nešto biti urađeno. Hvala što nas pratite. Srdačan pozdrav

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px