U Zrenjaninu otvorena 9. Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine (SOŠOV)

Zrenjanin – SOŠOV

Podelite vest

U Zrenjaninu otvorena 9. Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine (SOŠOV) u kojoj učestvuje oko 6.000 osnovaca i srednjoškolaca, njihovih trenera i volontera

Deveta Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine (SOŠOV) počela je danas svečanošću organizovanoj u Kristalnoj hali i trajaće do nedelje, 22. maja, uz učešće oko 6.000 sportista – osnovaca i srednjoškolaca – njihovih trenera, službenih lica, volontera i gostiju.

Sportska mladost Vojvodine danas i narednih dana okupljena je u Zrenjaninu, Evropskom gradu sporta 2021. godine. S ponosom naš grad nosi titulu “sportskog”, jer sport u njemu znači i tradiciju, i rezultate, i brigu za sve kategorije sportista, među kojima posebno mesto zauzimaju upravo učenici – osnovci i srednjoškolci.

Najuspešniji među njima danas su ovde. Uz njihove vršnjake iz cele Vojvodine, nastavljaju tradiciju započetu u Zrenjaninu još daleke 1974. godine, kada je grad bio domaćin druge sportske školske olimpijade. SOŠOV je pokrenut pet godina ranije i prvi put održan 1970. godine, u Novom Sadu. Ponovo je Zrenjanin bio domaćin 1986. godine, a uz ove gradove, čast da organizuju SOŠOV imali su i Subotičani i Somborci.

Na samom početku svečanosti organizovan je svečani defile i predstavljanje okruga iz kojih su sportisti stigli, a učesnike, nastavnike, profesore, organizatore i goste u ime domaćina pozdravio je potpredsednik Organizacionog odbora SOŠOV i gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura.

– Dobrodošli u grad koji je jedini i prvi u Srbiji poneo titulu Evropskog grada sporta za 2021. godinu. Ovaj aplauz želim da posvetim svima koji su ugradili deo sebe u sportsku olimpijsku tradiciju našeg grada, za sve naše trenere, za sve naše olimpijce, za sve sportiste i sportske radnike, a takvih je u Zrenjaninu mnogo i zato, nije slučajno što smo danas po treći put domaćini ove predivne manifestacije – rekao je gradonačelnik Simo Salapura i svima poželeo da se u našem gradu i našim sportskim objektima i školskim salama osećaju lepo, da stelnu nova prijateljstva i postignuzacrtane rezultate.

– Želim da se u narednom periodu ponovo vidimo u našem gradu, da li kao sportisti, ili kao posetioci naših turističkih potencijala. Posebnu zahvalnost želim da izrazim Vladi Vojvodine, Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu koji je podržao razne vidove sporstkih manifestacija u našem gradu a jedna od njih jeste i SOŠOV, zahvalnost i sekretaru Basti, kao i Savezima za školski spart Srbije i Vojvodine, Sportskim savezima Vojvodine i grada Zrenjanina, našim ustanovama i svima koji su učestvovali u organizaciji ove manifestacije – rekao je gradonačelnik Simo Salapurta i svim njima uputio sportski pozdrav.

Izvor: Grad Zrenajnin – Opširnije na zrenjanin.rs

Grad Zrenjanin je sufinansirao projekat „Zrenjanin grad aktuelnosti“ a stavovi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022