7 porodica danas sa gradonačelnikom potpisalo ugovore o dodeli seoskih kuća

Zrenjanin – Ugovori

Podelite vest

Gradonačelnik dodelio ugovore o dodeli seoskih kuća za sedam porodica na osnovu konkursa Ministarstva za brigu o selu, do sada kupljeno 27 kuća u 13 naseljenih mesta

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura uručio je danas u Gradskoj kući ugovore o dodeli seoskih kuća za sedam porodica na osnovu konkursa Ministarstva za brigu o selu.

ugovori seoske kuce 001

To su porodice Radul – Perlez, Miškeljin – Elemir, Miler – Mihajlovo, kao i porodice Babin i Pecić-Nikolić – Tomaševac, Sič i Uzon – Paraljov – Belo Blato. Do sada je, zahvaljujući sredstvima Ministarstva za brigu o selu kuće dobilo ukupno dvadeset sedam porodica u trinaest naseljenih mesta na teritoriji našeg grada.

Današnje uručenje ugovora bila je ujedno i prilika za razgovor sa gradonačelnikom tokom kojeg se moglo čuti da su porodice zainteresovane i za konkurse koje sprovodi Grad Zrenjanin, a koji se odnose na dodelu bespovratnih sredstava za energetsku sanaciju porodičnih kuća, a posebno za one iz oblasti poljoprivrede –  za podizanje i opremanje plastenika za proizvodnju povrća, voća, cveća i rasadničku proizvodnju, organsku proizvodnju i pčelarstvo.

Gradonačelnik je nakon dodele ugovora rekao prisutnima da je kupovina seoskih kuća jedna u nizu mera da se naša sela ožive, a da je zadatak kampanje “Da nam sela budu bliža”, koju sa svojim saradnicima sprovodi, da se identifikuju problemi i obezbede sredstva za njihovo rešavanje, a samim tim stvore i bolji uslovi za život.

Podsetio je da je, od kada je pokrenuta akcija Ministarstva za brigu o selu, u Zrenjaninu kupljeno 27 seoskih kuća u 13 naseljenih mesta i da je to znak da je ona naišla na dobar odziv i da imamo zainteresovane mlade bračne parove za ostanak na selu i da naša naseljena mesta žive.

Izvor: Grad Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022