Sedmi Festival rakije i Drugi memorijal Aleksandar Tucić u Žitištu: Preko 300 uzoraka iz cele Evrope

Žitište - 7. Festival rakije

Udruženje proizvođača voćnih rakija i Turistička organizacija opštine Žitište organizovali su protekle subote u Domu kulture u Žitištu sedmi Festival rakije i Drugi memorijal Aleksandar Tucić, sa izložbom i degustacijom.

U sklopu ove manifestacije održan je i bogat kulturno-umetnički program, a nakon toga proglašeni su pobednici i dodeljene su medalje, diplome i nagrade.

Organizatori su naveli da su rakije svake godine sve kvalitetnije, kao i da se svake godine predstavi sve veći broj destilerija.

Ocenjivane su sve vrste rakija, koje su bile raspoređene u grupe. Ocenjivanje uzoraka je vršilo Rakijsko društvo „Rudnička venera“ u sastavu: Srđan Minjević, Zoran Ristić, Nemanja Stevanović, Marko Andrić, Goran Marković, Ilija Rudić, Nikola Majstorović, Marko Grče.

Na ovoj manifestaciji je takođe mogla da se vidi i sva dodatna oprema za proizvodnju i pakovanje rakije.

Pre samog početka manifestacija, ekipa portala volimzrenjanin.com je pitala predsednika udruženja o utiscima o ovogodišnjem festivalu, kao i da li je ispunio očekivanja organizatora:

“Ovo je sedmi po redu festival rakije i drugi memorijal Aleksandar Tucić. Danas očekujemo oko 120 takmičara, svako od njih je predao nekoliko uzoraka tako da smo imali 324 uzorka, što je neka dobra cifra kojom sam ja veoma zadovoljna.

Takmičiće se u 15 kategorija, i spremljene su nagrade za po 15 prvih, drugih i trećih mesta. Ove godine smo uveli jednu novinu i dodali smo grupu za dame, kao i grupu za inostranstvo, jer se rakije iz inostranstva razlikuju od naših i želeli smo da i njih nagradimo sa po nekim peharom. Imamo takmičare iz skoro svih okolnih država, a imamo i takmičare iz Danske i iz Austrije.

Ovim putem bi želeo da se zahvalim Pokrajini, koji su nam pomogli i donirali nam sredstva koja su nam omogućila da festival bude u ovakvom obimu, kao i našim stalnim sponzorima. ”, rekao je Dragan Magazinović, predsednik udruženja voća i voćnih rakija opštine Žitište.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px