Otvorena izložba 67. saziva Umetničke kolonije Ečka – Slika 2022.

Zrenjanin – Slika 2022.

Podelite vest

Otvaranje izložbe 67. saziva umetničke kolonije Ečka je održano sinoć u Savremenoj galeriji Zrenjanina.

Izložba je otvorena od 5. do 31. decembra.

umetnicka kolonija ecka 003
Slika 2022.
umetnicka kolonija ecka 005
Slika 2022.

Baveći se uglavnom novim medijima, fotografijom, video radovima, digitalnim i kompjuterskim tehnologijama ovogodišnji učesnici kolonije Ečka nisu ostali imuni na ono što su videli boraveći u koloniji u Ečki.

Savremena umetnost reaguje na aktuelne događaje, preispituje našu svakodnevicu, komentariše je ili ukazuje na probleme kroz ličnu, intimnu prizmu umetnika koji je njen aktivni učesnik, glasnogovornik koji svojim radovima skreće pažnju, ističe, kritikuje, jer u današnjem vremenu brzog protoka informacija umetnost mora takođe brzo i odlučno da reaguje na svoj način i svojim sredstvima.

„U pitanju je 67. saziv umetnika umetničke kolonije Ečka, Slika 2022. Ovo je sada već treći put da mi umetnike koji borave u koloniji vodimo na jedan izlet po reci Begej gde oni iz neke druge perspektive mogu da upoznaju grad.

Boravkom u paviljonu Ečke oni se upoznaju naravno i sa samim okruženjem same umetničke kolonije ali ovde imaju prilike i da vide neku drugu perspektivu i to zaista ostavlja jedan veliki utisak na njih jer većina radova, kao što i možemo videti. Ova izložba predstavlja neke njihove izložbe, odnosno kako su oni doživeli grad, reku i okruženje, kao i koje neke problematike su oni mogli da otkriju kroz taj jednodnevni izlet, koliko je to sve i trajalo.

umetnicka kolonija ecka 002
Sunčica Lambić-Fenjčev, viši kustos Savremene galerije Zrenjanin

Ove godine su uglavnom umetnici mlađih generacija, koji se uglavnom bave novim medijima, i to je i najprisutnije na ovoj izložbi, dakle video radovi, fotografije i neke instalacije.

U pitanju su Sonja Bojanić, Sanja Anđelković, Lea Vidaković, Milan Kujundžić i Stefan Lukić, i kao gost Mira Odić. To je umetnica koja je učestvovala u koloniji prethodne godine, međutim zbog situacije sa koronom nije bila u prilici da učestvuje na prošlogodišnjoj izložbi jer se razbolela, tako da na taj način je korona ostavila trag i na tom sazivu.

Tim njenim odsustvom smo imali još jedan dodatni element na toj izložbi ali zato je ona sad sa svojim radovima gost na ovoj izložbi.“, rekla je Sunčica Lambić-Fenjčev, viši kustos Savremene galerije Zrenjanin i kustos projekta.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px