21. i 22.08. počinje 67. Otvoreno padobransko prvenstvo Srbije na aerodromu „Ečka”

Zrenjanin – Aerodrom Ečka 

Vazduhoplovni savez Srbije i Aeroklub „Zrenjanin“ organizuju 67. Otvoreno padobransko prvenstvo Srbije 21. i 22. avgusta 2021.godine, na sportskom aerodromu „Ečka” kraj Zrenjanina. Gradonačelnik Zrenjanina gospodin Simo Salapura svečano će otvoriti takmičenje u 12:30 časova u subotu 21. avgusta.

Nadmetanje najboljih padobranaca iz Srbije i regiona odigraće se u disciplini skokovi na cilj u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Padobranci sa visine od 1.000 metara iskakaće iz helikoptera i vršiće doskok na elektronski senzor prečnika 34 centimetara sa strogim centrom prečnika 2 centimetra. 

Učešće na takmičenju uzeće sedam padobranskih ekipa sa ukupno 40 takmičara. Nadmetaće se: Aeroklub „Zrenjanin“ iz Zrenjanina, tim MUP-a Srbije „Delta“, Padobranski klub „Arhistratig“ iz Beograda, Aeroklub „Špiro Mugoša“ iz Podgorice, Vazduhoplovni klub „Skydive“ iz Banja Luke, Padobranska ekipa Vojske Srbije „Nebeske vidre“ i Aeroklub „Naša Krila“ iz Paraćina.

padobranci aerodrom ecka zrenjanin 024

Takmičarski skokovi održavaće se u periodu od 08:00 do 12:00 i od 15:00 do 19:00 časova u subotu 21. Avgusta, kao i od 08:00 do 12:00 časova u nedelju 22. avgusta. Dodela sportskih priznanja održaće se na ceremoniji svečanog zatvaranja takmičenja u nedelju 22. avgusta u 14 časova.

Održavanje i organizaciju takmičenja pomogli su Ministarstvo unutrašnjih poslova R. Srbije, kompanija „Gomex”,restoran „Bone 023”, kompanija „Coca-Cola HBC Srbija”, kompanija „Voda Vrnjci”, dvorac „Kaštel” Ečka, štamparija „Diginet” i mnogi drugi.

Aeroklub „Zrenjanin” poziva sve zainteresovane građane da u subotu i nedelju prate takmičenje iz bašte kluba ljubitelja vazduhoplovstva „Eskadrila“ na aerodromu „Ečka”, koja se nalazi neposredno pored cilja na koji će padobranci-takmičari vršiti doskok.

padobranci aerodrom ecka zrenjanin 092

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *