Otvorena izložba radova sa 66. saziva Umetničke kolonije Ečka „Slika 2021“

Zrenjanin - Savremena galerija

Izložba radova sa 66. saziva Umetničke kolonije Ečka „Slika 2021“ otvorena je sinoć u izložbenom salonu Savremene galerije Zrenjanin.

Izložbu, koja traje do 31. decembra, svečano su otvorile selektorka i kustoskinja projekta Sunčica Lambić Fenjčev i jedna od učesnica kolonije Jelena Grujičić iz Subotice.

Osim radova Jelene Grujičić, izložene su i slike Vladimira Bjeličića, Violete Vojvodić Balaž i Vuka Ćuka.

Sunčica Lambić Fenjčev je ovom prilikom kazala da je rad Vladimira Bjeličića „Obrisi u zelenilu“ baziran na fiktivnom narativu koji nastaje u pokušaju artikulacije legendi vezanih za Kaštel „Ečka“.

Violeta Vojvodić Balaž je kulturnoj javnosti poznata po umetničko-istraživačkom projektu „Velike vode“. On tematizuje hidrotehničke radove u Vojvodini (1718-1977) kao kulturno-ekološki specifikum koji predstavlja osnovu za razvoj održivog odnosa prema okruženju.

Jelena Grujičić u svom iskustvu postajanja majkom prikazuje motive „Dojilje“, otisnute sito štampom na platnu. Preko njih plete vez i pravi tapiseriju, stvarajući apstrahovan simbol umnožen u serijskim ponavljanjima.

Pri realizaciji radova za koloniju u Zrenjaninu, Vuk Ćuk se vodio idejom subjektivnog – ličnih iskustava i utisaka koje je na koloniji doživeo, kao i naknadno utvrđenih informacija i podataka koji su se sa njegovim boravkom ispreplitali.

Inače, 66. saziv Umetničke kolonije Ečka „Slika 2021“ podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Grada Zrenjanina.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022