Održana 2. ulična trka Ečka, pobednici Kipruto i Jevtić, učestvovalo skoro 600 takmičara!

Zrenjanin – 2. ulična trka Ečka

Podelite vest

Druga ulična trka u Ečki održana je danas, uz učešće više od 500 učesnika, na sertfikovanoj stazi koja je vodila kroz ulice tog naselja, u istorijskom ambijentu dvorca “Kaštel”, starog vodotornja i tri crkve, od kojih je jedna, iz 1711. godine, najstarija u Banatu. Prvo su se nadmetali najmlađi, na trasama dužine od 80 do 400 metara, da bi potom startovala i glavna trka. U njoj su nastupili takmičari na 5 i 10 kilometara i štafete 2h5 kilometara.

Trku je otvorila generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, a stazu od 10 kilometara pretrčalo je tačno 222 trkača, u obe konkurencije. Imena pobednika predstavljala su reprizu prošlogodišnjeg “Zrenjaninskog polumaratona”, jer je u muškoj konkurenciji pobedio atletičar iz Kenije Stenli Kipruto, nastupajući za AK “Sloboda” iz Užica, uz kojeg je stigla i pobednica kod žena, rekorderka Srbije u svim dugoprugaškim disciplinama, Olivera Jevtić.

Kod muškaraca, drugoplasirani je bio Đuro Borbelj iz Apatina, a treći Velimir Bojović (“Veki Run Team”). Iza Jevtićeve plasirale su se Slađana Stamenković (AK “Crvena zvezda” Beograd) i Katarina Pohlod (“Active Traveling”). 

Stazu dužine 5 kilometara uspešno je pretrčalo 189 trkačica i trkača, među kojima je bio i gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura. Nakon trke, rekao je da je današnja ulična trka pokazala da Ečka ima organizacione kapacitete za jedan ovakav sportski događaj.
– Nadmašen je prošlogodišnji broj učesnika, masovnost je bila na zavidnom nivou, organizacija dobra i ovo je jedna u nizu manifestacija u okviru agende “Zrenjanin u pokretu”. Maraton, polumaraton, ulična trka, Dan pešačenja, i ukupan broj od više hiljada učesnika na njima, pokazuju da Zrenjaninci neguju zdrave stilove života, da poštuju i prihvataju ove događaje, ali i da se Zrenjanin ozbiljno kotira na mapi ovakvih rekreativnih aktivnosti. Zahvalio bih se organizatorima i svim učesnicima i verujem da ćemo već sledeće godine imati još ozbiljnije i masovnije manifestacije ovog tipa – istakao je gradonačelnik Salapura.

Na stazi od 5 kilometara najbrži je bio još uvek pionir, 14-to godišnji Sergej Kostić, član AK “Hajduk Maraton Tim” Kula, kome ovo nije prvi ovakav uspeh, nagoveštavajući da se radi o velikom atletskom talentu naše zemlje. Među ženama, pet kilometara je prva istrčala Aleksandra Kostadinović, članica AK “Srem” iz Sremske Mitrovice. 

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Fotografije: portal volimzrenjanin.com tekst: zrenjanin.rs

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022