50 Zrenjaninaca pokazalo humanost u današnjoj akciji: 26 vatrogasaca prvi dali krv!

Zrenjanin - Crveni krst Zrenjanin

Crveni krst Zrenjanin u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine organizovao je danas redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Na današnju akciju se odazvao 61 dobrovoljni davalac a prikupljeno je 50 jedinica ove dragocene tečnosti.

U sklopu aktivnosti povodom obeležavanja Dana sektora za vanredne situacije, podršku realizaciji ove akcije dalo je i 26 pripadnika Vatrogasno-spasilačkog bataljona Zrenjanin na čelu sa komandantom Branislavom Milosavljevićem.

Komandant Vatrogasne brigade Branislav Milosavljević je za portal volimzrenjanin.com rekao kakve ih sve aktivnosti očekuju u toku nedelje obeležavanja Dana sektora za vanredne situacije:

„U sklopu manifestacije obeležavanja Dana sektora za vanredne situacije, jedna od aktivnosti je i akcija dobrovoljnog davanja krvi koja se održava danas u prostorijama Crvenog krsta u Zrenjaninu. Odazvalo se 26 vatrogasaca spasioca, i ovo nije prvi put da smo se mi organizovali što se tiče davanja krvi, već se mi svake godine redovno odazivamo na akcije.

Zanimljivo je i što se svaki dan u celom bataljonu na teritoriji okruga održavaju TT zborovi, a u petak će biti centralni događaj na trgu ispred Gradske kuće, gde će biti TT zbor. Očekuje se veliki broj dece i građana, a napravljena je i literarna akcija „Budi i ti heroj vatrogasac“, gde učenici nižih razreda osnovne škole „Vuk Karadžić“ crtali crteže koje ćemo mi sutra oceniti i u petak podeliti nagrade.

Takođe, 17. septembar je slava svih vatrogasaca spasilaca, takozvana „Nesagoriva kupina“ i tog dana će se ići u Hram Svetog Nikolaja na Zelenom polju, gde će prisustvovati veliki broj vatrogasaca spasilaca. “, rekao je Branislav Milosavljević, komandant Vatrogasno spasilačkog bataljona Zrenjanin.

„Danas se održava redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Crvenog krsta Zrenjanina, koja je posebna po tome što je uveličavaju 26 vatrogasaca sa teritorije grada Zrenjanina.

Veliku zahvalnost dajemo našim vatrogascima jer su oni još jednom potvrdili da im je humanost stvarno u krvi, i da su uvek spremni da u velikom broju, kada su u mogućnosti podrže akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Oni se redovno organizuju i dolaze u velikom broju kako bi pružili podršku u ovom nesebičnom činu.

Zalihe krvi su uvek potrebne, najviše A i 0 krvna grupa, i veoma znači to što naši građani redovno pokazuju veliko interesovanje za davanje krvi.

Naredna velika akcija koja nas očekuje je u subotu, 16. septembra u tržnom centru BIG, kada će biti parkiran transfuziomobil, gde će ljudi moći da daju krv u periodu od 9 do 12 časova. Tog dana će se ujedno održati “Trka za srećno detinjstvo” na istoj lokaciji.

Nakon ove, naredna akcija koja nas očekuje je 21. septembra u Mesnoj zajednici “Sava Kovačević” u Mužlji, takođe u periodu od 9 do 12 časova.“,rekao Luka Mandić, volonter Crvenog krsta Zrenjanina.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. čestitke za vatrogasno spasilačku ekipu na akciji dobrovoljnog davanja krvi neka ih i drga društva slede

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px