Svečanost povodom obeležavanja jubileja – 50 godina Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ Zrenjanin

Zrenjanin - TF „Mihajlo Pupin“

Gradonačelnik Simo Salapura prisustvovao je danas, na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ Zrenjanin, svečanosti organizovanoj povodom obeležavanja pedeset godina postojanja te visokoškolske ustanove u našem gradu.

Svečanosti, koja je započela državnom himnom Srbije i studentskom himnom, prisustvovali su i predstavnici republičkih i pokrajinskih organa, novosadskog Univerziteta, profesori i predstavnici brojnih fakulteta, privrednog sektora i institucija iz našeg grada kao i bivši i sadašnji studenti.  

Dekan Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ Zrenjanin prof. dr Milan Nikolić obraćajući se gostima kazao je da je veoma teško u jednom obraćanju opisati i predstaviti sve ono što je urađeno i šta se dešavalo na Fakultetu za ovih pedeset godina postojanja, kao i ono što je aktuelno u ovom trenutku.

– U proteklih pedeset godina postojanja Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ Zrenjanin ostvareni su brojni značajni rezultati i uspesi u obrazovanju, nauci i saradnji sa društvenom zajednicom i privredom. Obaveza nas zaposlenih na našem Fakultetu je da uvek poštujemo svoje prethodnike, koji su dali veliki doprinos napretku i dostignućima Fakulteta, kao i da vredno radimo u sadašnjosti, kako bismo našim naslednicima ostavili što bolji Fakultet, koji će oni dalje razvijati – rekao je između ostalog Nikolić.

Prisutnima se obratila i državna sekretarka u Ministarstvu prosvete Republike Srbije – prof. dr Marijana Dukić Mijatović.

– Sve vas srdačno i sa radošću pozdravljam ovde danas u Zrenjaninu prenoseći poruku da je za nas svaka visokoškolska ustanova koja se nalazi u Republici Srbiji, od krajnjeg severa do krajnjeg juga, od istoka do zapada, jednako bitna. Trudimo se da podržimo sve ove visokoškolske ustanove i da naši mladi koji se nalaze i koji žive u različitim sredinama imaju pristup visokoškolskom obrazovanju, jer jedino je obrazovanje to koje je moto razvoja našeg društva i naravno ono što mi u Ministarstvu prosvete stalno ističemo, taj moto znanja je moć – rekla je Dukić Mijatović ukazujući na važan hronološki pristup u govoru dekana Tehničkog fakulteta, i činjenici da je 1974. godine osnovan kao Pedagoški tehnički fakultet, što se vremenom i osavremenjavanjem,  razvojem digitalizacije i informaciono- komunikacionih tehnologija zaboravlja, budući da i na visokoškolskim ustanovama akcenat treba da bude na pedagogiji i na vaspitanju studenata.

Gradonačelnik Simo Salapura rekao je da jedna od najvažnijih prednosti kada se pregovara sa stranim i domaćim investitorima, jeste to da grad Zrenjanin ima zaokružen sistem obrazovanja kada su u pitanju akademske i strukovne studije.

– Upravo je Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ jedan od nosilaca stubova privrednog razvoja grada Zrenjanina i ovom prilikom želim da čestitam 50 godina postojanja i naravno istaknem sve ono što oni rade, a kada je u pitanju grad Zrenjanin. To su programi stručne prakse, to je zajedničko obrazovanje, Sajam obrazovanja i karijere, učešće profesora u radu Zelenog saveta grada Zrenjanina, učešće u oblasti sporta i drugih programa koji ovde na Fakultetu rade, kao i u oblasti humanosti – rekao je gradonačelnik Salapura.

Posebno je istakao da je to jedini fakultet u Srbiji gde mogu da se školuju kadrovi na smeru za inženjere za eksploataciju nafte i gasa.

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px