50 FOTOGRAFIJA SA PALJENJA BADNJAKA U SVETOSAVSKOJ ULICI

50 FOTOGRAFIJA SA PALJENJA BADNJAKA U PORTI HRAMA USPENJA PRESVETE BOGORODICE U SVETOSAVSKOJ ULICI

Badnji dan u Zrenjaninu

Tradicionalne božićne svečanosti u Zrenjaninu počele su danas u 13 časova liturgijom, službom i paljenjem badnjaka u porti hrama Uspenja Presvete Bogorodice, u Svetosavskoj ulici.

badnjak zrenjanin 2021 006
BADNJI DAN U ZRENJANINU
badnjak zrenjanin 2021 009
BADNJI DAN U ZRENJANINU

Organizovanog paljenja badnjaka i okupljanja građana biće u narednim časovima i tokom večeri u svim hramovima na teritoriji grada.

Skromnije nego prethodnih godina i primerenije situaciji, uz manji broj prisutnih u hramovima i na ulicama, veliki hrišćanski praznik biće obeležen pretežno kroz porodična okupljanja, prigodne poruke vernicima i želje, pre svega, za dobrim zdravljem i prevladavanjem epidemije.

badnjak zrenjanin 2021 011
BADNJI DAN U ZRENJANINU
badnjak zrenjanin 2021 021
BADNJI DAN U ZRENJANINU

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, zamenik gradonačelnika Saša Santovac i predsednik Skupštine grada Čedomir Janjić učestvovali su u unošenju i paljenju badnjaka u porti najstarijeg gradskog hrama. Podelili su potom i prigodne božićne paketiće, dar Grada Zrenjanina najmlađim sugrađanima koji su se danas okupili ispred hrama. Poručili su sugrađanima, vernicima koji ovaj praznik slave po julijanskom kalendaru, da ovaj Božić obeleže u krugu porodice, bez izlaganja rizicima od zaraze, da čuvaju sebe i druge, u duhu pravoslavlja i slavljenja rođenja Hristovog.

U toku popodneva badnjaci će goreti ispred hramova Vavedenja Presvete Bogorodice, u Ulici cara Dušana i Svetog Arhangela Mihaila (“Ruska crkva”), kao i u portama dva najmlađa hrama u Zrenjaninu – Vaznesenja Gospodnjeg na Bagljašu i Svetog oca Nikolaja, u naselju “Zeleno polje”. 

badnjak zrenjanin 2021 026
BADNJI DAN U ZRENJANINU

SUTRA JE BOŽIĆ, NAJRADOSNIJI HRIŠĆANSKI PRAZNIK, KADA ĆE SE U HRAMOVIMA U GRADU I NASELJENIM MESTIMA ODRŽAVATI BOŽIĆNE LITURGIJE, A VERNICI JEDNI DRUGIMA POŽELETI ZDRAVLJE, MIR, SREĆU I BLAGOSTANJE, UZ TRADICIONALNI BOŽIĆNI POZDRAV

“ MIR BOŽIJI, HRISTOS SE RODI ! ”

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas...

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo final 2022 500 2