U subotu 4. februara počinje tradicionalna IX „Beloblatska kobasica“ [PRESS]

Zrenjanin – Beloblatska kobasica

Podelite vest

Tradicionalna „Beloblatska kobasica“ biće održana 4. i 5. februara u Belom Blatu – organizatori očekuju još bolju posećenost

Tradicionalna „Beloblatska kobasica“, biće održana 4. i 5. februara u Belom Blatu, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare pomoćnik gradonačelnika Rajko Kapelan istakavši da je ta gastro manifestacija jedna od najuspešnijih, najbolje organizovanih i najposećenijih gradskih manifestacija.

pres belo blato 013
Miroslav Markuš
pres belo blato 002
Rajko Kapelan

Grad Zrenjanin ima mnogo manifestacija na koje je ponosan, a ova, u Belom Blatu, jedna je od njih.  Prošle godine imali smo više od 30.000 posetilaca i nadamo se da će ove godine taj rekord biti oboren. Ponosni smo i na ljude koji sve to organizuju, i to već deveti put, jer su dokazali da se posećene manifestacije mogu organizovati i na selu – rekao je Kapelan

Ukazao je da Grad Zrenjanin ima 22 naseljena mesta, a da je Belo Blato jedno od najpoznatijih i selo multikulturalnosti i tolerancije. 
– Grad Zrenjanin će i u narednom periodu biti uz Belo Blato i pomagati im, a iskoristio bih priliku da pozovem sve građane da dođu u Belo Blato i lepo se provedu – kazao je još pomoćnik gradonačelnika Rajko Kapelan.

– Grad je izdvojio značajna finansijska sredstva kako bi manifestacija nastavila da raste, a poslednjih nekoliko godina zaista je postignut veliki iskorak ne samo kada je u pitanju broj posetilaca, već i u vizuelnom smislu. Trudićemo se da i ove godine nadmašimo sami sebe i oborimo rekord posećenosti – rekla je ona i naglasila da je važno razvijati naša sela, a da je Belo Blato najviše iskoračilo kada je u pitanju turistička ponuda. 

Sigurno nas očekuje zanimljiv vikend, svi ćemo biti tamo i dati im podršku – kazala je Sanja Petrović.

pres belo blato 009
Sanja Petrović

Govoreći o programu „Beloblatske kobasice“ Miroslav Markuš iz MZ „Belo Blato“ osvrnuo se na sam početak, ukazavši da je ta manifestacija  u početku zamišljena kao „seoska priča“ sada poprimila i međunarodni karakter. 

– Očekuju se brojni gosti iz Slovačke, Bugarske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, kao i učesnici iz Vojvodine i Srbije – rekao je Markuš.
Pored takmičenja u svinjokolju kako se to nekada radilo u seoskim domaćinstvima (subota) i takmičenja u pravljenju svežih domaćih kobasica (nedelja), za šta se prijavilo blizu pedeset ekipa, a  biće organizovane i prodajne izložbe suhomesnatih proizvoda, rakije, vina, sireva, slatkiša, meda, starih zanata, kao i alata i pribora za svinjokolje.

Program manifestacije podeljen je na dva dana kako bi se izbegle gužve i kolaps u saobraćaju na prilaznim putevima ka Belom Blatu.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Tkest: Ljiljana Stupar/zrenjanin.rs

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022