Klub za stara i odrasla lica obeležio je 39 godina svog postojanja

Zrenjanin – Klub za stara i odrasla lica

Podelite vest

U prekrasnom ambijentu barokne sale zrenjaninskog Narodnog pozorišta, Klub za stara i odrasla lica obeležio je 23.11.2022. godine 39 godina svog postojanja.

Pre samog početka programa na velikom platnu prikazan je polusatni film, kao kolaž klupskih dešavanja upriličen prilikom obeležavanja 20, 25 i 30 godina Kluba.

Brojnoj publici koja je potpuno ispunila pozorišnu salu, obratila se najpre pozdravnim rečima rukovodilac Kluba, socijalna radnica Danica Đorđević, čije je vizionarstvo i ogromno pregalaštvo nesumnjivo utkano u proteklih, uspešnih 39 godina. Probranim rečima su potom o Klubu govorile Tanja Živanov, direktorica Gerontološkog centra Zrenjanin, u okviru kojeg je i formiran Klub, kao i Jelena Dragić, načelnica odelenja za društvene delatnosti grada Zrenjanina. 

Na kraju se prisutnima toplim rečima obratio Damjan Budurin direktor GC te davne 1983. godine, kako bi se iz prve ruke osvedočili o nastajanju i prvim koracima Kluba. Program je vodila iskusna Mira Draganov.

Nakon pozdravnih reči, publici se predstavio hor Gerontološkog centra pod upravom Branislava Gagića sa Penzionerskom himnom. Program je inače znalački koncipiran, da se u relativno kratkom vremenu predstave najznačajnije aktivnosti klupskih sekcija sa najatraktivnijim tačkama koje su plenile pažnju publiku proteklih godina.

Za nastup svih koji opravdano nisu mogli da nastupe, ili su nas, nažalost, napustili zauvek, rezervisan je bio video bim.

Tako se publika podstetila na velikana zrenjaninskog glumišta Lazara Brusina, Žežu stihovima “Život do 105” i “Molitva” Miroslava Antića, na pesnikinju Stojanku Milin sa svojom pesmom “Dobro došli u Banat”, na izvanrednog pevača Mihajla Šerifovića i pesmu “Skitnica”, na velikog pesnika Lazara Lauševa i njegove pesme “Blagoslovena zemljo banatska”, na doajena Kluba Ljubomira Milina na harmonici sa svojom pesmom “Kuća stara” i na pesnikinju Milenu Anović sa stihovima “Ostarićemo”.

U živom programu predstavili su se Julijana Veskov pesmom “Sami smo krivi za sve”, grupa “Seferine”, folklorna sekcija sa igrama iz Banata, dramska sekcija sa skečom o buvi, Vlastimir Momirov i Rosa Marjanović sa svojim neprevaziđenim hitom “Jedan dan života”, Slavica Popov sa pesmom “Duša nam je teška…” i Vlastimir Momirov sa pesmom “Ide, ide život…”.

Na samom kraju, svi učesnici su otpevali “Pesmu Kluba”, za koju su autori teksta i muzike Stojanka i Ljubomir Milin.

Soliste i hor je pratio orkestar koji su činili izvanredni, iskusni harmanikaši Vasilije Marijanu i Svetislav Nikolić, uz Zorana Kavalića na gitari.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

2 Comments

  1. klub za stara i odrasla lica je svojim raznovrsnim programom pokazao da i starost može da bude lepa bilo je svega i peme i svirke baš lep program koji je omogućio zabavu ne samo za stare već i za sve one koji uživaju utome pozdrav za organizatore

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px