Velikodušnost 29 firmi obogatila obrazovanje hemije u zrenjaninskoj školi OŠ „Dr Jovan Cvijić“ i Zrenjaninskoj gimnaziji

Zrenjanin - Hemija u osnovnoj i srednjoj školi

Duh zajedništva i solidarnosti zasijao je u našem gradu dok je čak 29 firmi pružilo bezrezervnu podršku obrazovanju hemije. Osnovna škola „Dr Jovan Cvijić“ i Zrenjaninska gimnazija su se našle pod svetlim svetlim reflektorima društvene odgovornosti.

29 firmi širom Srbije donirale su vredne resurse koje će značajno poboljšati uslove u kabinetima hemije u ovim obrazovnim institucijama, a sve zahvaljujući naporima profesora hemije Aleksandra Rakite, koji vredno radi u ove dve zrenjaninske škole.

Profesor Aleksandar Rakita, tokom školskog raspusta, posvetio je svoje vreme i trud kontaktiranju ovih firmi i traženju pomoći za svoje škole. Njegova posvećenost i istrajnost su ključni faktori koji su omogućili ovu izvanrednu donaciju.

Mantili za sigurnost učenika

Mantili su postali ključna komponenta bezbednosti tokom hemijskih eksperimenata i laboratorijskih vežbi. Zahvaljujući velikodušnoj donaciji mantila od strane firmi DLD d.o.o., BTS Scrubs, Uniforme IN, Radne uniforme 2M, Medicinske uniforme iz Kosovske Mitrovice, Magic, MZ Stil, Ramicom i Karan, učenici će sada moći raditi sa hemijskim supstancama bez straha za svoju bezbednost. Mantili će im pružiti dodatnu zaštitu i samopouzdanje u učenju i istraživanju.

Naočare za bolji pogled na svet nauke

Donacija naočara zaštitiće oči naših učenika tokom eksperimenata. Firme Commex d.o.o. , PMU trepavice i Beorol, su obezbedili modernu i bezbednu opremu za zaštitu očiju tokom laboratorijskih vežbi. Ovo će omogućiti učenicima da imaju jasniji pogled na svet nauke i da se osećaju sigurno dok istražuju nove koncepte.

Rukavice za bezbedan dodir sa naukom

Rukavice su ključne za siguran rad sa hemikalijama. Zahvaljujući donaciji rukavica od strane firmi Medicinska oprema, Depil Medic Shop, MD Crystal Plus, M & R, Tinker labs Inđija, Najpovoljnije nitrilne rukavice, Prodaja preglednih nitrilnih rukavica, Remedib i S zaštita Pro, učenici će moći da rukuju sa hemikalijama bez rizika od kontaminacije i oštećenja kože. Ove rukavice pružaju neophodnu zaštitu i omogućavaju učenicima da se fokusiraju na svoje eksperimente bez brige za bezbednost.

Ove tri komponente donacija – mantili, naočare i rukavice – predstavljaju osnovu bezbednih i uspešnih laboratorijskih iskustava za naše učenike. Ove firme su pokazale izvanrednu pažnju prema bezbednosti i kvalitetu obrazovanja u našim školama.

Pored toga, firme su takođe donirale velike količine ubrusa za brisanje, čime će se očuvati čistoća i higijena u učionicama. To su učinile firme Higijena Shop, Blistavo i čisto, Diemes trgovina i Boomago d.o.o. Ova podrška posebno dolazi do izražaja u vreme kada je očuvanje zdravlja od suštinskog značaja.

Najimpresivnije od svega je donacija hemikalija za laboratorijske vežbe, uključujući i destilovanu vodu.

Ovi resursi će omogućiti učenicima da sprovode eksperimente sa visokim standardima čistoće i tačnosti. Firme koje su donirale ove važne stavke su: Fertico d.o.o., Mega Solution d.o.o., NRK Inženjering i Iva d.o.o.

Direktori ove dve obrazovne institucije, izrazile su duboku zahvalnost prema ovim firmama i profesoru Aleksandru Rakiti, ističući da će njihova donacija imati dugoročan pozitivan uticaj na kvalitet obrazovanja hemije kod učenika.

Firme koje su doprinele ovom humanom naporu su se istakle kao primeri društvene odgovornosti i angažovanja prema hemijskom obrazovanju. Njihova velikodušnost će ostaviti traga na buduće generacije učenika i inspirisati druge da slede njihov primer.

Ova priča o zajedničkom naporu i dobroti pokazuje da kada se zajedno udružimo, možemo obogatiti obrazovanje i stvoriti bolju budućnost za naše mlade.

„Ova donacija je od izuzetne važnosti za naše učenike u Osnovnoj školi ‘Dr Jovan Cvijić’ i Zrenjaninskoj gimnaziji. Kao nastavnik, moj cilj je pružiti im najbolje obrazovno iskustvo i omogućiti im da razvijaju svoj potencijal. Zahvaljujući velikodušnosti ovih 29 firmi, mi sada imamo neophodne resurse koji će unaprediti njihovo učenje.“ – kaže ponosno profesor Rakita.

„Mantili, naočare i rukavice pružaju bezbedno okruženje za eksperimente i laboratorijske vežbe, što je ključno za razumevanje naučnih principa. Ove donacije će pomoći našim učenicima da stvaraju, istražuju i uče s punim samopouzdanjem.

Osim toga, ubrusi za brisanje i hemikalije su svakodnevni resursi koji čuvaju čistoću i podržavaju naše aktivnosti. Destilovana voda će biti osnova za precizne eksperimente.“ – ističe profesor Rakita.

„Ova podrška nam omogućava da ostvarimo našu misiju obrazovanja i da pripremimo učenike za budućnost. Hvala firmama na njihovoj velikodušnosti, i nadam se da će ova priča inspirisati i druge da se pridruže naporima za unapređenje obrazovanja.“ – zahvaljuje se profesor Rakita.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px