Grad Zrenjanin izdvojio 22 miliona dinara za 199 učeničkih i studentskih stipendija

Zrenjanin – Učeničke i studentske stipendije

Ugovori za učeničke i studentske stipendije za školsku 2022/23 godinu uručeni su danas u Baroknoj Sali Gradske kuće najuspešnijim učenicima i studentima sa teritorije grada Zrenjanina.

Sve njih pozdravio je gradonačelnik Simo Salapura u prisustvu članova novoformiranog Saveta za obrazovanje u kome su predstavnici Predškolske ustanove, osnovnih i srednjih škola, Visoke strukovne škole, Fakulteta „Mihajlo Pupin“, kao i predstavnici učeničkog i studentskog doma i svi oni koji, kako je rekao, čine da obrazovanje u našem gradu dobije novu dimenziju i još bolje funkcioniše.

– Današnji događaj jeste investicija u budućnost u kojoj vidim vas koji danas ovde stojite, koji ćete možda biti odgovorni u našim preduzećima i ustanovama, privatnim kompanijama…Naš grad se dinamično i brzo razvija, vrlo blizu je i san koji sanjamo, a to je da imamo izgrađen auto – put do Beograda i Novog Sada sa kojim verujem nećete otići iz Zrenjanina već ćete se brže vraćati u svoj grad. Takođe, investicije koje dolaze verujem vezaće vas za vaš grad. Vi kao mladi ljudi koji ste željni izazova, istraživanja, imate snagu, možda i ponude u drugim gradovima i zemljama i možete da odete i tamo, ali, naša je želja da se sa iskustvom vratite u svoj Zrenjanin u svoj grad – rekao je gradonačelnik Salapura.

Istakao je da je za ovu godinu za više od 50 procenata povećan iznos stipendija.

– Prošlogodišnji iznos studentskih stipendija iznosio je 8.400 dinara, a sada je 13.000 dinara, takođe, prošlogodišnji iznos učeničkih stipendija iznosio je 5.400, a sada je 8.100 dinara, a ukupan broj dodeljenih stipendija je 199 i ukupan iznos davanja iz budžeta za tu namenu je 22 miliona dinara.

Trudićemo se da u narednom periodu, u skladu sa prilivom u budžet, taj iznos povećamo kako bismo još više izašli u susret vama koji predstavljate sebe i svoju porodicu i školu, ali i svoj grad i svoju zemlju gde god odete.

Mi u vama vidimo partnere i podršku, ali i one koji će kritikovati i sugerisati i predložiti rešenja. Mi smo ovde da vas saslušamo i vidimo kako da pomognemo. Jedna od takvih inicijativa jeste i formiranje Saveta za obrazovanje, zajednička organizacija sportskog dana, kao i organizacija zajedničke maturske žurke na otvorenom prostoru za sve maturante srednjih škola, uz podršku Grada Zrenjanina  –  rekao je još gradonačelnik i poželeo svima da dobro uče, da budu marljivi, vredni, hrabri i da ne odustaju od svojih ciljeva.

– Budite istrajni, a mi ćemo se truditi da obezbedimo još bolje uslove za vaše školovanje – poručio je on.

U ime stipendista obratila se Ana Marjanski studentkinja četvrte godine PMF u Novom Sadu.

– Zahvalila bih Gradu Zrenjaninu i gradonačelniku u ime svih učenika i studenata jer obraćate pažnju na naše obrazovanje i naš trud, a ja mogu samo da obećam da ćemo nastaviti da se trudimo, ulažemo u našu budućnost i naš grad – kazala je Ana Marjanski.

Još jedna od studentkinja PMF,  Tamara Milankov navela je da je stipendije dobijala i kao učenik srednje škole, a da je taj vidi pomoći posebno važan studentima koji ne žive u svom gradu.

– To je prihod, naš lični i mnogo nam znači, jer ne moramo za sve da tražimo novac od roditelja,  a ujedno i jedan od motiva zbog kojih se trudimo da na ispitima imamo bolje ocene – kazala je Tamara Milankov.

Izvor: zrenjanin.rs

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „За град који волимо“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px