Zrenjaninu dodeljeno 203 miliona dinara za sanaciju nekadašnje deponije uz zonu „Jugoistok“

Beograd – Sanacija deponije

Gradu Zrenjaninu odobrena su sredstva u iznosu od 202.905.600 dinara na osnovu Javnog konkursa za sanaciju i zatvaranje nesanitarnih deponija, koji je raspisalo Ministarstvo zaštite životne sredine. Ugovor o dodeli sredstava je, sa ministarkom Irenom Vujović, danas u Beogradu potpisao zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

Uz Zrenjanin, sredstva su odobrena i opštinama Ruma i Požega, čiji su predstavnici takođe prisustvovali svečanosti održanoj u „Palati Srbija“.

Precizan naziv projekta za koji su odobrena značajna sredstva Ministarstva zaštite životne sredine glasi „Sanacija nesanitarne deponije na trasama cevovoda i retenzije u industrijskoj zoni „Jugoistok 2″, faza 1 – izvođenje radova sanacije na poziciji retenzije i faza 2 – izvođenje radova sanacije na trasi cevovoda“. U pitanju je kompleksan dvogodišnji projekat, ukupne vrednosti oko 600 miliona dinara, s tim da se po jedna faza realizuje tokom ove i naredne godine, a predmet današnjeg ugovora je realizacija prve faze.

Izvor: zrenjanin.rs

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „За град који волимо“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022