Prijem za učesnike i organizatore 19. Međunarodnog festivala folklora “Lala”

Zrenjanin – Festiva „Lala“

Podelite vest

Organizovan prijem za učesnike i organizatore 19. Međunarodnog festivala folklora “Lala” - predstaviće se učesnici iz Rumunije, Slovačke, Republike Srpske i Srbije

Tradicionalno, u sklopu manifestacije “Dani piva” biće održan Međunarodni festival folklora “Lala”.
Ove godine biće to 19. Festival po redu i ove godine i na glavnom gradskom trgu u Zrenjaninu, od 12. do 14. avgusta predstaviće se folklorni ansambli iz Rumunije, Slovačke, Republike Srpske i Srbije.
Domaćin i organizator je Kulturno umetničko društvo “Pionir” iz Zrenjanina.

Tim povodom organizovan je danas prijem u Gradskoj kući za organizatore i učesnike festivala, a domaćini su bili zamenik gradonačelnika Saša Santovac i načelnik Gradske uprave Miloš Korolija.

Santovac je izrazio nadu da će u narednim godinama biti još više predstavnika iz inostranstva. 
– U ovom trenutku sprečava ih i dalje sve ono sa čime se susrećemo, ali, svakako da je ovaj festival prepoznat u celom svetu, i ono što jeste posebno ohrabrujuće, jeste da pokazuje značaj samog Zrenjanina i ta želja da se dođe u Zrenjanin. Isto tako, prepoznata su i naša kulturno umetnička društva u inostrastvu, odakle dobijamo česte pozive. Tako će već od nedelje neka naša umetnička društva otići u Rumuniju, zatim Slovačku, i to pokazuje tradiciju koju imaju kulturna umetnička društva u Zrenjaninu i taj kvalitet koji mi posedujemo – rekao je Santovac.

Radovan Moldovan – Rača višedecenijski predsednik “Pionira”, izrazio je zahvalnost gradonačelniku, kao i zameniku gradonačelnika na dosadašnjoj podršci u organizaciji festivala „Lala“, koji se održava svake godine u okviru Dana piva.
-Imamo tu čast da će nam u subotu doći i ansambl “Venac” iz Gračanice, koji je osnovan 1964. godine kao jedini pokrajinski državni ansambl sa ciljem očuvanja narodne tradicije Kosova i Metohije, tako da ćemo upotpuniti program. Takođe, dolaze nam i naši prijatelji iz Kostolca. Trenutno nam je došao ansambal iz Rumunije, Slovačke, popodne nam dolazi Aranđelovac – rekao je Moldovan.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022