NSZ Zrenjanin: 19 prijava za javne radove – uključeno 60 lica i 35 lica sa invaliditetom!

Zrenjanin – Odobreni javni radovi

Javni radovi za 2023.g u Srednjobanatskom okrugu po javnim konkursima NSZ

Za nezaposlena lica i  nezaposlene osobe sa invaliditetom do 27. marta 2023.g bili su oročeni  javni konkursi za organizovanje sprovođenja javnih radova. Odobrene su prijave za 12 javnih radova u Srednjobanatskom okrugu u koje će biti uključeno 60 lica sa evidencije nezaposlenih.

Za nezaposlene osobe sa invaliditetom (OSI) odobreno je 7 javnih radova, na kojima će biti angažovano 35 lica.

Po  dva javna rada realizovaće se u opštinama Zrenjanin i Nova Crnja, a po jedan u Žitištu, Novom Bečeju i Sečnju. Realizovaće se jedan javni rad iz oblasti kulture, jedan iz okvira socijalno-humanitarnog rada, a delatnost na ostalim je zaštita i održavanje životne sredine i obnavljanje i održavanje javne infrastrukture.

nsz

U kategoriji  javni radovi za lica sa evidencije nezaposlenih relizovaće se po dva javna rada u opštinama Sečanj i Žitište i jedan javni rad u Novoj Crnji. Na 5 javnih radova angažovaće se 25 lica, na aktivnostima iz okvira održavanja životne sredine i obnavljanja i održavanje javne infrastrukture.

Javni radovi za nezaposlene OSI i javni radovi za nezaposlene su programi namenjeni teže zapošljivim i nezaposlenima u stanju socijalne potrebe. Teže zapošljiva lica su: radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći; Romi; lica bez završene srednje škole; osobe sa invaliditetom; lica koja posao traže duže od 18 meseci. Pored povećanja nivoa zapošljivosti i povećanja mogućnosti za ostvarivanje prava na rad teže zapošljivim kategorijama nezaposelnih lica, doprinos realizacije ove aktivne mere je i u podizanju kvaliteta života u lokalnim sredinama i mogućnosti prerastanja delatnosti javnog rada u stalnu aktivnost.

U javne radove 2022.g na području Srednjobanatskog okruga uključeno je 35 lica iz kategorije osoba sa invaliditetom (OSI) i 30 lica sa evidencije nezaposlenih.

Stoji u saopštenju NSZ Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px