NSZ Zrenjanin: 19 prijava za javne radove – uključeno 60 lica i 35 lica sa invaliditetom!

Zrenjanin – Odobreni javni radovi

Javni radovi za 2023.g u Srednjobanatskom okrugu po javnim konkursima NSZ

Za nezaposlena lica i  nezaposlene osobe sa invaliditetom do 27. marta 2023.g bili su oročeni  javni konkursi za organizovanje sprovođenja javnih radova. Odobrene su prijave za 12 javnih radova u Srednjobanatskom okrugu u koje će biti uključeno 60 lica sa evidencije nezaposlenih.

Za nezaposlene osobe sa invaliditetom (OSI) odobreno je 7 javnih radova, na kojima će biti angažovano 35 lica.

Po  dva javna rada realizovaće se u opštinama Zrenjanin i Nova Crnja, a po jedan u Žitištu, Novom Bečeju i Sečnju. Realizovaće se jedan javni rad iz oblasti kulture, jedan iz okvira socijalno-humanitarnog rada, a delatnost na ostalim je zaštita i održavanje životne sredine i obnavljanje i održavanje javne infrastrukture.

nsz

U kategoriji  javni radovi za lica sa evidencije nezaposlenih relizovaće se po dva javna rada u opštinama Sečanj i Žitište i jedan javni rad u Novoj Crnji. Na 5 javnih radova angažovaće se 25 lica, na aktivnostima iz okvira održavanja životne sredine i obnavljanja i održavanje javne infrastrukture.

Javni radovi za nezaposlene OSI i javni radovi za nezaposlene su programi namenjeni teže zapošljivim i nezaposlenima u stanju socijalne potrebe. Teže zapošljiva lica su: radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći; Romi; lica bez završene srednje škole; osobe sa invaliditetom; lica koja posao traže duže od 18 meseci. Pored povećanja nivoa zapošljivosti i povećanja mogućnosti za ostvarivanje prava na rad teže zapošljivim kategorijama nezaposelnih lica, doprinos realizacije ove aktivne mere je i u podizanju kvaliteta života u lokalnim sredinama i mogućnosti prerastanja delatnosti javnog rada u stalnu aktivnost.

U javne radove 2022.g na području Srednjobanatskog okruga uključeno je 35 lica iz kategorije osoba sa invaliditetom (OSI) i 30 lica sa evidencije nezaposlenih.

Stoji u saopštenju NSZ Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022