U Kulturnom centru Zrenjanina održan XVII Vojvođanski bras festival (Brass festival) [FOTO]

Zrenjanin – 17. Vojvođanski bras festival

Juče je u Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina održan XVII Vojvođanski bras festival (Brass festival) koji zajedno organizuju Gradski duvački orkestar Zrenjanin, i Aktiv limenih duvača muzičkih škola Vojvodine.

Ovaj festival je i ove godine organizovan u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina, Muzičkom školom „Josif Marinković“ – Zrenjanin i Fúvószenekarok és Együttesek Hungarian and East Central European Association Közép-Kelet-Európai Szövetsége WASBE-Tagszervezet – WASBE (World Association for Symphonic Bands and Ensembles).

vojvodjanski bras festival 026
XVII Vojvođanski bras festival
vojvodjanski bras festival 001
Profesor Branislav Gagić

Za portal volimzrenjanin.com jedan organizatora ovog festivala, profesor Branislav Gagić predstavnik WASBE-a za Srbiju je rekao:

“Ovo je sedamnaesti po redu „Vojvošanski Bras festival“ i to je već jedna zaista duga tradicija, dakle 17 godina bez prestanka i ono što je jako važno da i ove  godine imamo u gostima učenike iz dve škole iz Novog Sada, Novog Kneževca, Pančeva i naravno naša Muzička škola, puno dece puno mladih ljudi koji će izvesti preko 50 tačaka zaista je jedan impozantan broj na jednom mestu i želim da istaknem da festival nije takmičarskog nego revijalnog karaktera i svaki učesnik dobija diplomu i to je jedini festival takvog tipa u celom regionu.

Krajem marta pozvan sam na jedan festival u Letoniji kao jedan od članova žirija koji je sastavljen od članova iz 25 zemalja gde ćemo zajedno ocenjivati soliste i duvačke orkestre i to je baš jedna lepa prilika, inače to nije prvo takmičenje i zove se „Star Wings“. Na takmičenju će svakako biti u mojih đaka tj predstavnika iz Srbije a možda delegiram i naš orkestar a biće i kamernih ansambala iz raznih država.

Kao i predhodnih godina, 16. juna počinje „Begej fest“ gde očekujemo velik odziv jer ujedno će to biti i reginalna „WASBE konferencija“ i mešunarodni seminar za dirigente, zaključio je profesor Gagić.

Na festivalu su učestvovali učenici limenih duvačkih odseka iz skoro svih vojvođanskih muzičkih škola a festival je bio revijalnog karaktera i jedini je ovakvog tipa za limene duvače u Vojvodini i šire.

Nastupali su najbolji učenici muzičkih škola iz Vojvodine (Novi Sad, Pančevo, Subotica, Apatin, Sombor, Vršac, Senta, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Zemun, Novi Kneževac …).

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px