11 mladih lekara dobilo posao u zrenjaninskoj bolnici!

Zrenjanin – 11 mladih lekara dobilo posao!

Podelite vest

U okviru programa zapošljavanja najboljih diplomaca medicinskih fakulteta, ugovore o zaposlenju u subotu, 12. marta, u Vladi Srbije organizovana je svečani prijem i dodela ugovora za još 530 mladih lekara sa prosečnom ocenom 8,50, kojem su prisustvovali premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu je programom zapošljavanja postala bogatija za 11 najboljih studenata medicine. Mladi lekari su sa v. d. direktorom zrenjaninske bolnice dr Igorom Kitareskom bili deo svečanosti u Vladi Srbije.

bolnica zrenjanin 3

Tim povodom danas je u bolnici održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni mladi lekari. O značaju zapošljavanja za zrenjaninsku bolnicu govorili su direktor bolnice dr Igor Kitaresku, zamenik direktora Marijan Kukin i šef prijemno-trijažne ambulante dr Danijela Rackov.

U Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“  zaposlenje su dobili Sonja Adamović, Vanja Kukić, Ikonija Karalić, Sanja Popin, Marija Zdravković, Milan Lemez, Tijana Plavšić,  Zorana Milić, Marija Vasić, Igor Bajevič i Jelena Mišić.

Direktor bolnice dr Igor Kitaresku rekao je da povećanje kadra ima veliki značaj za zrenjaninsku bolnicu i istakao da će povećan broj zaposlenih omogućiti neometano funkcionisanje bolnice.

„Povećanje broja zaposlenih mnogo znači za bolnicu ove veličine, kako bi mogla nesmetano da funkcioniše kako u kovid, tako i u non kovid režimu. Naši građani više neće morati da brinu da li će neki lekar ili specijalista raditi“, rekao je direktor i naglasio da zrenjaninska bolnica intezivno radi na nabavci nove opreme u ovoj godini i da se očekuje skoro 70 miliona ulaganja u opremu najsavremenijeg tipa.

„Očekujemo nabavku kolonoskopa treće generacije, portabla ultra zvuk srca koji zrenjaninska bolnica nikada nije imala, jedan ultra zvuk za ginekologiju premium klase, opremu za hirurgiju, kao i magnetnu rezonancu“, rekao je direktor dr Igor Kitaresku.

Izvor: ZRklik

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022