100 godina od proglašenja Mihajla Idvorskog Pupina za počasnog građanina Velikog Bečkereka

Zrenjanin – Mihajlo pupin

Izložba “100 godina od proglašenja Mihajla Idvorskog Pupina za počasnog građanina Velikog Bečkereka” otrvorena je danas na Trgu slobode u Zrenjaninu. Izložbu su realizovala udruženja građana “Godina Pupina Zrenjanin” i “Zrenjaninska eksplorativa”, uz finansijsku podršku grada Zrenjanina.

Pored predstavnika tih udruženja, otvaranju je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, kao i rukovodioci Doma kulture “Mihajlo I. Pupin” iz Idvora i predstavnici fondacije “Mladen Selak” iz Beograda.

Izložbu je otvorio Svetislav Zakić, direktor Doma kulture “Mihajlo Pupin” u Idvoru, koji je naveo da je veoma teško ispričati priču o Mihajlu Pupinu i nabrojati sve ono što je učinio za našu državu i tadašnju državu, koliko je činio za pojednice.

Ivan Bošnjak, predstavnik udruženja građana “Godina Pupina” i predstavnik fondacije “Mladen Selak”, rekao je da se kontinuitet koji lik i delo Mihajla Pupina ima u Zrenjaninu sa današnjim danom ponovo stavlja na prvo mesto.
– Zahvalni smo gradu Zrenjaninu što je baš na ovom mestu, na gradskom trgu postavio ovu izložbu, mladim autorima koji su se trudili da u arhivama pronađu sve ove činjenice i da se doprinos velikog naučnika proslavi na odgovarajući način – rekao je, između ostalog Bošnjak.

Tokom prepodneva, predstavnici Doma iz Idvora i autori monografije “Naučnik i patriota Mihajlo Idvorski Pupin”, Dragoljub Martinović i Dragoljub Cucić, uručili su Zrenjaninskoj gimnaziji paket knjiga – monografije “Naučnik i patriota Mihajlo Idvorski Pupin”.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022