U subotu 10. septembra “Dan pešačenja” u Zrenjaninu pod sloganom „Za korak bliže zdravlju!“

Zrenjanin – “Dan pešačenja”

Podelite vest

Šesti po redu „Dan pešačenja“ biće održan u našem gradu u subotu, 10. septembra pod sloganom „Za korak bliže zdravlju!“

Akcija „Dan pešačenja“ biće organizovana u našem gradu u subotu, 10. septembra, u organizaciji Kluba planinara “Zrenjanin”, Saveza pedagoga fizičke kulture grada Zrenjanina i Saveza za školski sport grada Zrenjanina, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući Jovan Lekić, generalni sekretar Saveza za školski sport Vojvodine, napomenuvši da su veliku pomoć i podršku toj akciji pružili Grad Zrenjanin i Sportski savez grada Zrenjanina.

dan pesacenja 2022 006

Načelnica KP „Zrenjanin“ Aleksandra Todorov kazala je  da je „Dan pešačenja“ sportsko – rekreativna manifestacija koja se već niz godina održava u Srbiji, u organizaciji planinarskih  klubova i uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, sportskih saveza Srbije, Planinarskog saveza Srbije i Instituta za javno zdravlje Srbije .
– Klub planinara „Zrenjanin“ uključio se i ove godine u organizaciju te manifestacije i pozivamo sve psiho-fizički spremne građane da nam se pridruže. Polazak je sa Trga Zorana Đinđića u 9 časova, a staza je kružna dužine oko 8 kilometara – kazala je ona i predstavila trasu kojom će se kretati.

Navela je i da je staza delom zemljana, a delom asfaltna tako da je mogu preći i deca i stariji učesnici. 

– Predviđene su dve pauze, a  Klub planinara „Zrenjanin“ pripremio je okrepe. Na stazi će biti naših članova koji će moći da usmere i pomognu. Potrebno je prilagoditi odeću i obuću vremenskim uslovima i da ona bude udobna, a bilo bi poželjno da svaki učesnik sa sobom  ponese flašicu vode  – rekla je Todorov. 

Jadranka Kostovski dodala je da Klub planinara Zrenjanin“ akciju „Dan pešačenja“ organizuje šesti put ove godine i da se može nazvati tradicionalnom akcijom.
– Prethodnih godina bilo je između 500 i 1000 učesnika, a prošle godine sa 800 učesnika naš klub planinara bio među najuspešnijim u Srbiji. Za sada imamo potvrde nekih škola da će doći, a ono što je bitno jeste da kada smo ovu stazu trasirali, trasirali smo je u sam centar grada praktično, u uže jezgro grada, kako bi bila dostupna širem građanstvu tokom cele godine, jer ona daje jednu vizuru grada iz drugog ugla – kazala je Kostovski. 
 

Ukazala je i da je ove nedelje održana ekološka akciju čišćenja i uređenja staze u kojoj je, pored članova KP „Zrenjanin“, učestvovala i nekolicina zrenjaninskih gimnazijalaca na čemu im se zahvalila i izrazila nadu da će to biti  budući članovi planinarskog kluba.  

Kostovski je navela i da je u uređenju staze učestvovalo i preduzeće „Čistoća i zelenilo“ , a sve u cilju da se učesnici „Dana pešačenja“ osećaju prijatnije i da imaju lepše okruženje, uputivši poziv svim građanima Zrenjanina i okoline da dođu jer je to jedan korak bliže zdravlju.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022