Održana Sednica Skupštine grada – porodiljama uvećan iznos jednokratne pomoći na 60 hiljada

Zrenjanin - Sednica Skupštine grada

Sednica Skupštine grada, 31. u aktuelnom sazivu, održana je danas, a pred odbornicima se našao dnevni red od 23 tačke. Kao najznačajniju odluku, Skupština je usvojila Plan razvoja grada Zrenjanina za period 2023-2030. godine, i u skladu s tim dokumentom, Odluku o pristupanju izradi srednjoročnog plana grada Zrenjanina za period od 2024. do 2026. godine.

Donošenje ove odluke gradonačelnik Simo Salapura je ocenio kao trasiranje smernica razvoja grada za naredni period, ali i kao važnu obavezu pred sve nosioce vlasti.

– Na svima nama je, uključujući i građane, zadatak i velika obaveza da ono što smo napisali i sprovedemo. Očekuju nas, naravno, i velike investicije u našem gradu koje će, verujem, biti pokretač realizacije planiranih aktivnosti u okviru usvojenog Plana razvoja za šestogodišnji period – kazao je gradonačelnik.

Dodao je i da je značajna odluka današnjeg zasedanja i ona koja se tiče uvećanja isplate jednokratne novčane pomoći porodiljama sa teritorije grada Zrenjanina.

– Sada smo taj iznos koji je bio 50 hiljada dinara uvećali za 20 procenata, tako da će prvorođenim bebama od strane grada pripadati po 60 hiljada dinara, dok će za svako naredno dete taj iznos biti po 45 hiljada dinara. 

To je još jedan mali korak u nizu mera pronatalitetne politike koju Grad Zrenjanin sprovodi na svojoj teritoriji – istakao je gradonačelnik Salapura.   

Razmatrajući periodične izveštaje, Skupština je danas usvojila izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu grada Zrenjanina za period januar – jun 2023. godine, izveštaj o realizaciji Godišnjeg plana rada Predškolske ustanove Zrenjanin za radnu 2022/23. godinu, kao i Godišnji plan rada Predškolske ustanove za aktuelnu školsku godinu.

Odbornici su većinom glasova usvojili i predloge odluka o davanju saglasnosti na nacrte aneksa dva ugovora od važnosti za funkcionisanje grada – ugovora o realizaciji Projekta javno-privatnog partnerstva bez elemenata koncesije za finansiranje, izgradnju i održavanje lokalne putne infrastrukture na teritoriji grada Zrenjanina, kao i ugovora o realizaciji projekta javno-privatnog partnerstva za obavljanje poslova komunalne delatnosti zoohigijene sa srodnim uslugama na javnim površinama grada Zrenjanina.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. ako mislite da radjanja u opštini bude više povećajte te iznose na veći nivo pa će i beba biti više

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

[email-subscribers-form id="1"]

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px