Završena berba grožđa u vinogradima Marovac u Tarašu: prinos upola manji od očekivanog

Taraš - Vinograd Marovac

U Tarašu, u vinogradima Marovac koji se prostiru na oko hektar površine i koji pod zasadom imaju oko 3500 čokota, pre par dana završena je ovogodišnja berba branjem Kaberne Sovinjona.

Inače berba je počela početkom septembra i išla je etapno sa sazrevanjem različitih sorti.

Bele sorte su bile prve na redu: Muskat Pološki, Bačka, Grašac, Manzoni Bjanko. Zatim crvene sorte: Marselan, Muskat Hamburg, Merlo i za kraj Kaberne.

“Prinos grožđa je bio u pola manji od očekivanog s obzirom da je grad koji je bio sredinom jula učinio svoje. Mnogi vinogradi su uništeni, i štete su ogromne. Naši vinogradi su pretrpeli veliku štetu ali velikom posvećenošću uspeli smo da ih koliko toliko oporavimo i da oberemo bar nešto.

S obzirom da smo jedni od retkih u Tarašu koji su imali ovoliku berbu zahvalni smo na ovome što je ove godine ostalo i nadamo se da će sledeća biti mnogo bolja i da se kao ova,neće ponoviti skoro.

U našem podrumu polako nastaju naša sad već prepoznatljiva vina. Najpoznatija vina su nam Nadahnuće( belo vino)  i Krajišnik ( Marselan) , a sprema se i jedno novo vino za sve ljubitelje rozea. Više o njemu uskoro.“. rekli su iz vinograda Marovac.

Foto: Aleksandra Marovac Cucić

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

[email-subscribers-form id="1"]

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px