Lokalna samouprava radi na poboljšanju kvaliteta vazduha na teritoriji grada Zrenjanina

Zrenjanin - Kvalitet vazduha

Gradonačelnik: Lokalna samouprava preduzima niz aktivnosti i mera u cilju poboljšanja kvaliteta vazduha na teritoriji grada Zrenjanina

Prema poslednjem objavljenom godišnjem izveštaju Agencije za zaštitu životne sredine o stanju kvaliteta vazduha u Republici Srbiji, kvalitet vazduha u Zrenjaninu je svrstan u treću kategoriju, a Grad Zrenjanin u prethodnom periodu sproveo je niz aktivnosti u cilju poboljšanja kvaliteta vazduha.

Prema podacima Agencije, toj trećoj kategoriji pripadaju gradovi u kojima je došlo do prekoračenja graničnih vrednosti za jednu ili više zagađujućih materija: Loznica, Čačak, Paraćin, Kragujevac, Zaječar, Kraljevo, Novi Pazar, Valjevo, Beograd, Bor, Subotica, Sombor, Zrenjanin, Novi Sad, Sremska Mitrovica, Niš, Pančevo, Kosjerić, Smederevo i Užice. Koncentracije zagađujućih materija, opasnih po zdravlje ljudi, javljale su se samo u Boru.

U gradu Zrenjaninu je, od ukupno 16 vrsta merenih zagađujućih materija, došlo do prekoračenje srednje godišnje granične vrednosti za jednu zagađujuću materiju (suspendovane čestice PM10), na samo jednom od navedenih mernih mesta, koje se nalazi na uglu ulice Cara Dušana i Bulevara Milutina Milankovića.

Na svim ostalim mernim mestima, srednja godišnja vrednost svih merenih zagađujućih materija, bila je u okviru dozvoljenih vrednosti.

Prema navedenom Izveštaju, dominantni zagađivači su emisije koje potiču iz  individualnih ložišta i saobraćaja, odnosno izduvnih gasova motornih vozila.

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

[email-subscribers-form id="1"]

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px