Održan 8. Zrenjaninski polumaraton – prošlogodišnji pobednici najuspešniji i danas

Zrenjanin - 8. Zrenjaninski polumaraton

Podeli vest:

Osmi Zrenjaninski polumaraton, kako je i najavljeno, predstavljao je pravi trkački praznik i lep sportski događaj u našem gradu, koji je danas okupio više od 800 učesnika. Nadmetali su se na stazi u pet disciplina, a uz profesionalne atletičare i sportiste nastupio je i velik broj rekreativaca svih uzrasta, što je i u duhu jedne ovakve manifestacije.

U jutarnjim časovima, kao najlepši uvod za ono što je usledilo kasnije, održane su dečje trke u glavnoj zrenjaninskoj ulici. Manifestaciju je danas otvorila i pozdravila sve učesnike, u svoje ime i u ime gradonačelnika Sima Salapure, Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina. 

Prošlogodišnji pobednici polumaratona potvrdili su dominaciju i ovog puta – državni prvak Đuro Borbelj iz Apatina istrčao je stazu dužine 21 kilometar u vremenu 01:07:39, dok je među damama Ivana Živković iz Beograda pobedila u vremenu 1:25:57. Odmah za njom, kao drugoplasirana, stigla je Zrenjaninka Jovana Stelkić, dok je trećeplasirana Sanja Strakušek iz Kovačice. U muškoj konkurenciji drugi je bio Ivan Bubnov, treći Vjačeslav Sokolov, a Zrenjaninac Nemanja Đurić zauzeo je 5. mesto, kao najuspešniji domaći takmičar.

Preko 700 takmičara je i uspešno prošlo kroz cilj neke od disciplina – polumaratonsku trku završilo je 186 trkača, trku na 14 kilometara 78, a najmasovnija, kao i uvek, bila je trka zadovoljstva, na 7 kilometara, gde je kroz cilj prošlo 348 učesnika. U trci na 14 kilometara, koja je sada prvi put održana, slavili su naš sugrađanin Ajredin Ajeti i Jovana Miletić, dok su stazu od 7 kilometara, odnosno jedan krug po gradskim ulicama, prvi savladali Denis Firulović i Nevena Jovanović. I u ovoj disciplini Zrenjaninci su bili odlični – Simon Banaćan zauzeo je drugo mesto, dok je 19-to godišnja atletičarka „Banata“ Dunja Sikima bila četvrta među damama.

Održane su i trke štafeta 3h7 kilometara i u nordijskom hodanju, takođe na 7 kilometara. Među 26 štafeta koje su završile trku, zrenjaninske su takođe ostvarile odličan rezultat u obe konkurencije. Nije izostala ni ovoga puta masovnost učesnika koji su predstavljali Grad Zrenjanin i Gradsku upravu, a među učesnicima Trke zadovoljstva zajedno su kroz cilj prošli i pomoćnik gradonačelnika Nenad Domjeskov, generalni sekretar Saveza za školski sport Vojvodine Jovan Lekić, predsednik Saveza pedagoga fizičke kulture grada Zrenjanina Marinko Pajić i Iva Kostin, talentovana veslačica, takođe naša sugrađanka.

Manifestacija nije bila samo trkačkog karaktera, već su organizovani i prateći programi, nastupi di-džejeva i promotivni štandovi, uz učešće voditelja Igora Blaževića, popularnog Prljavog inspektora Blaže i bubnjara iz ansambla „Balkanska lavina“, koji je osnovao i predvodio Dragoljub Đuričić. Duž staze angažovan je velik broj volontera, a kao i svake godine zapaženi su bili aktivisti iz organizacije Crvenog krsta Zrenjanin. 

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px