U Kulturnom centru Zrenjanina otvorena manifestacija „Dani arhitekture“ izložbom „Tri doma moderne“

Zrenjanin - Kulturni centar Zrenjanina

Podeli vest:

U Kulturnom centru Zrenjanina je sinoć otvorena izložba „Tri doma moderne – Vila Prendić, Dečji dom  i Dom vojske“, sa kojom je ujedno i otvorena manifestacija „Dani arhitekture“, koja će trajati od 3. do 14. Oktobra.

Ova izložba je zajednička izložba Društva arhitekata Zrenjanina (DAZ) i Beogradske internacionalne nedelje arhitekture (BINA).

U narednih deset dana organizovaće se i niz predavanja, strukovnih radionica, autorsko vođenje kroz izložbu, tribina i šetnja kroz graditeljsko nasleđe Zrenjanina. U celini, fokus ovogodišnjeg susreta arhitekata, urbanista, istoričara umetnosti i zainteresovanog građanstva posvećen je moderni kao arhitektonskom stilu. Dane arhitekture organizuje Društvo arhitekata Zrenjanina u saradnji sa Kulturnim centrom.

“U okviru ovogodišnje manifestacije “Dani arhitekture”, kao  uvertira celokupne manifestacije organizovan je i DAZ-ov fotokonkurs sa temom “Arhitektura Zrenjanina kroz objektiv”. Ceo fotokonkurs je ispratilo i prethodno predavanje, koje je čak po zahtevu sugrađana bilo i ponovljeno, te je sve to skupa doprinelo značajnom odzivu građana na pomenutom konkursu, gde smo zaključno sa sinoćnom završnom predajom skupili negde oko 40 prijava, tačnije oko 40 kandidata sa po 2 fotografije, što je prilično korektan odziv koji svedoči o još jednom delu programa koji se pokazao opravdan.

Rezultati fotokonkursa će biti saopšteni na kraju same manifestacije “Dani arhitekture”, koja se završava 14. oktobra, a nakon čega će i radovi biti izloženi na gradskom trgu. ”, rekao je Stevan Šušak, potpredsednik Društva arhitekata Zrenjanina.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px