Aurora Vita sa svojim saradnicima i korisnicima obeležila Međunarodni dan starijih osoba

Zrenjanin - Aurora Vita

Podeli vest:

Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 14. decembra 1990. godine rezolucijom 45/106, da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. On se obeležava 1. oktobra svake godine. Proglašenjem međunarodnog dana starijih osoba podstiču se države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im učestvovanje u društvu u skladu s njihovim sposobnostima.

Duži život sa sobom nosi mogućnosti, ne samo za starije ljude i njihove porodice, već i za društva u celini. Dodatne godine pružaju priliku za bavljenje novim aktivnostima kao što su dalje obrazovanje, nova karijera ili bavljenje davno zapostavljenim hobijem. Stariji ljudi na mnogo načina doprinose svojim porodicama i zajednicama.

Tim povodom, zaposleni i menadžeri u privatnoj ustanovi socijalne zaštite za pružanje usluga pomoći u kući starim i bolesnim licima “Aurora Vita”, su danas obeležili ovaj dan, tako što su obišli nekoliko svojih poslovnih saradnika, kao što su Aqualab i Family Medica poliklinika. Obišli su i nekoliko korisnika koji nisu mogli da dođu na druženje, a koji su kod njih već nekoliko godina, kao što su baka Desanka, koja ima preko 72 godine i baka Branka, koja je kod njih od samog početka, i ona ima 85 godina. Nakon toga su organizovali malo ali simbolično druženje u prostorijama Aurora Vite, za sve korisnike koji su mogli da dođu, a na današnji dan su i uručili poklone svim korisnicima.

“Mi svake godine obeležavamo ovaj dan, i pripremamo poklone za sve korisnike kao i malo druženje za sve korisnike koji mogu da dođu. Za one kod kojih moramo da idemo u kućnu posetu, njima nosimo mali znak pažnje i time obeležavamo ovaj dan, što je njima veoma značajno.

Mi svakog dana zajedno radimo na tome da ovo nije samo posao, i na to gledamo sa neke emotivne strane, ali ovaj dan je poseban, i želimo da im priredimo malo iznenađenje. Svi korisnici su vezani za nas, i mi već postajemo kao deo njihove porodice, jer nas viđaju svaki dan, i mi smo zajedno sa njima uz sve životne situacije. Uz svakodnevne posete, nekada su to i više poseta dnevno, mi postajemo deo svega, od onih tužnih situacija do onih srećnih.“

„Od svih naših korisnika zaista imamo povratnu emociju, i većina korisnika kod nas dolazi po preporuci, po priči samih korisnika i rodbine koji su zadovoljni našim uslugama. Naravno, dešavaju se i situacije da imamo pozive od korisnika kada su u pitanju neki bezazleni saveti ili samo kada im je potreban razgovor, i mi smo i tada tu za njih, i oni tako vremenom stiču poverenje u nas. ”, rekla je vlasnica privatne ustanove socijalne zaštite za pružanje usluga pomoći u kući starim i bolesnim licima “Aurora VIta”, Ivona Ćurčić.

“Ja sam Mihalj Belovaj, i imam 97 godina. Usluge Aurore Vite koristim već duži period, i počeo sam da koristim njihove usluge kada sam počeo mnogo slabije da pamtim. Veoma sam zadovoljan njihovim uslugama, kao i samim prijateljskim pristupom, i to bih svakako istakao kao jedan od njihovih benefita, pored samog načina ophođenja prema nama.

Veoma je plemenito obeležavanje Međunarodnog dana starijih osoba, kao i odavanje počasti starijima, jer u društvu inače postoji izvesno zapostavljanje starijih ljudi, i drago mi je što postoji jedan ovakav dan, koji je posvećen nama.”, rekao je jedan od korisnika, Mihalj Belovaj.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px