Rotary klub Zrenjanin i Beograd Čukarica donirali mBot robote osnovnim školama u Zrenjaninu i okolini i IKT opremu vrtiću „Dečija radost„

Zrenjanin - Rotary klub

Podeli vest:

Rotary Klub Zrenjanin, u saradnji sa Rotary Klubom Beograd Čukarica, USAID-om, Rotary Distriktom 6920 iz Džordžije/USA, kao i Rotary Internationalom, svečano je uručio donaciju mBot robota novije generacije osnovnim školama u Zrenjaninu i okolini. Ova akcija ima za cilj unapređenje znanja i tehnoloških veština učenika kroz upotrebu različitih programskih jezika.

Svečana ceremonija održana je u impozantnoj baroknoj sali Gradske kuće Zrenjanina. Prisutni su imali priliku da prisustvuju uručenju donacije, dok su istovremeno upoznati sa značajem ovih inovativnih sredstava za obrazovanje mladih.

Među prisutnima su bili predstavnici lokalne samouprave, osnovnih škola, prijatelji iz drugih Rotary klubova, kao i funkcioneri Rotary distrikta Srbije i Crne Gore. Rotary Klub Zrenjanin se kontinuirano trudi da kroz svoje projekte doprinese unapređenju lokalne zajednice, posebno u oblasti obrazovanja i tehnološkog razvoja.

Donirani mBot roboti omogućiće učenicima da se uče osnovama programiranja i tehnike, što će im pružiti dragocene veštine za budućnost. Ova tehnologija će značajno unaprediti obrazovni proces i stvoriti podsticajno okruženje za razvoj inovativnih potencijala kod mladih.

Prisutnima su se obratili predsednik Rotary Kluba Zrenjanin, Veselin Stojanovski, koordinator projekta iz Rotary Kluba Čukarica, Vladimir Matić, kao i gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura.

Nakon zvaničnog dela programa, organizovana je edukacija nastavnika informatike i tehničkog obrazovanja, kako bi se osiguralo da se donirana tehnologija efikasno koristi u nastavi. Očekuje se da će ova inicijativa pozitivno uticati na razvoj obrazovanja i tehnološke pismenosti među mladima.

Drugi deo dana posvećen je poseti vrtića Dečija radost.

U sklopu ove posete uručena je IKT oprema. Ova oprema će omogućiti vaspitačima i dečici lepši i bolji boravak ali i interaktivni pristup pedagoškom obrazovanju najmlađih sugrađana. Donirana oprema omogućava bilje korišćenje prostora u skladu sa novim programom od strane vaspitača ali i od strane same dece. To sve dopirinosi unapređenju kvaliteta predškolskog vaspitanja i obrazovanja kroz upotrebu IKT opreme u funkciji dečijeg učenja i istraživanja. Ovo je četvrti vrtić po redu koji je primio ovaku vrstu donacije.

Rotary Klub Zrenjanin i Rotary Klub Beograd Čukarica iskazali su zahvalnost svim partnerima i učesnicima koji su doprineli uspehu ove donacije, te izrazili radost zbog budućih projekata koji će doprineti razvoju zajednice kroz obrazovanje i tehnologiju.

Izvor: Rotary klub Beograd Čukarica, Rotary klub Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px