Završeni ovogodišnji trodnevni slavski dani u Belom Blatu

Belo Blato - Slavski dani

Podeli vest:

Tradicija lepih dešavanja i poštovanja predačkog nasledja nastavlja se i nadalje u našem multikulturalnom selu. A Dani sela, kao sukcesija nekadašnje socijalističke slave , opstaju bezmalo u nepromenjenoj percepciji i sadržaju bez obzira na sve promene i razna preispitivanja u ovom “ novom“ vremenu.

Ne stideći se svoje prošlosti i svojih predaka, narod beloblatski i dalje polaže cveće na svoja spomen obeležja, ugošćuje svoje komšije i prijatelje iz svih delova šireg okruženja, zajednički pokazuje svoja stremljenja, kreči svoje drvorede i vaspitava decu kao što su to činili i njihovi preci.

Ovogodišnja trodnevna svetkovina počela je polaganjem cveća na spomen obeležje palim borcima NOR-a uz učešće školske dece i svečanom sednicom Saveta MZ. Bilo je tog dana i sportskih takmičenja, crkveno-duhovih aktivnosti, zabave i druženja. Subota je bila ispunjena aktivnostima društvenih organizacija, a naveče je organizovana i prava žurka-igranka do kasno u noć.

Nedelja je, uprkos kišnom vremenu, takođe protekla u dobroj atmosferi, jer je taj dan posvećen porodici, njenom okupljanju i ugošćavanju rodbine i prijatelja. A to okupljanje se dešava kako kod kuće , tako i u mesnom Domu kulture , gde se organizuje tradicionalna manifestacija “ Beloblatska riblja čorba“. Ove godine je bilo dvadesetak ekipa, koje su pokazale svoje umeće u kuvanju prave alaske riblje čorbe.

Zahvaljujući se sponzorima manifestacije i posebno istakavši da su pobednici svi s obzirom na vremenske uslove , predsednik Saveta MZ g. Markuš Miroslav, podelio je zahvalnice svim učesnicima manifestacije i nagrade za drugo i treće mesto.

Nagradu za prvo mesto, ekipi Sebastijan, uručio naš dragi gost/prijatelj , opunomoćeni predstavnik ambasade Republike Bugarske u Srbiji, gospodin Krasen Yurkov. Nakon proglašenja pobednika druženje je nastavljeno u velikoj sali Doma kulture u lepom raspoloženju zahvaljujući dobroj muzičkoj bandi na čelu sa iskusnim tamburašom Ćamilom.

Još jednom velika zahvalnost svima koji su ovog vikenda podelili sa nama sve uspomene i sećanja. Savet MZ U Belom Blatu, 29.9.2024.

Tekst i foto: Milan Nedeljkov

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

[email-subscribers-form id="1"]

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px