Održana 41. sportsko-humanitarna manifestacija „Trka za srećnije detinjstvo“ u kojoj su svi pobednici

Zrenjanin - Dečija trka

Podeli vest:

Tradicionalna sportsko-humanitarna manifestacija „Trka za srećnije detinjstvo“ održana je danas u prostoru tržnog centra BIG.

U ovoj, 41. trci učestvovao je veliki broj dece iz Predškolske ustanove, zrenjaninskih osnovnih i srednjih škola, a osim takmičarskog i ove godine akcenat je na brizi o zdravlju stanovništva, deci sa smetnjama u razvoju i socijalno ugroženim kategorijama, kroz realizaciju akcije “Sportom za bolje sutra”.

Organizator „Trke za srećnije detinjstvo“ je Crveni krst Zrenjanin u saradnji sa Gradom Zrenjaninom, Sportskim savezom grada Zrenjanina i Savezom za školski sport Grada Zrenjanina.

Aleksandra Tanasijević, sekretar Crvenog krsta Zrenjanin pozdravila je učesnike, njihove nastavnike i roditelje i istakla da se danas ne organizuje samo „Trka za srećnije detinjstvo“, već prava mala humanitarna subota, budući da je u prostoru tržnog centra postavljen transfuziomobil tako da su svi dobrovoljni davaoci krvi mogli da iskažu svoju humanost.

– Svi vi koji ste došli po ovom lepom vremenu i želite da zajedno sa nama promovišete važnost zdravih stilova života, kretanja i bavljenja sportom, svi vi ste pobednici iako ćemo uručiti pehare i medalje onima koji prvi stignu do cilja, želimo da znate tu važnu stvar, da ste svi danas pobedili baš zato što ste ovde sa nama i svaki učesnik će danas dobiti diplomu – kazala je Tanasijević.

U sklopu manifestacije, danas su  prikazana i znanja i veštine o pružanju prve pomoći u susret 29 septembru koji se obeležava kao svetski Dan srca.

Trka je održana u „Evropskoj nedelji sporta“, a sav prihod od prodaje učesničkih brojeva u iznosu od simboličnih 100 dinara i ove godine biće uplaćen u fond ”Sportom za bolje sutra“.

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

[email-subscribers-form id="1"]

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px