Druga sednica Skupštine grada: pet novih odbornika, urbanistički planovi, uspostavlja se sistem energetskog menadžmenta…

Zrenjanin - Skupština grada

Podeli vest:

Druga sednica Skupštine grada u novom sazivu održana je danas, a počela je potvrđivanjem mandata petoro novih odbornika, koji su na to mesto izabrani umesto na prošloj sednici izabranih funkcionera lokalne samouprave Sima Salapure, Saše Santovca i Jožefa Stojka i dve odbornice koje su podnele ostavke.

Novi odbornici su Zoran Šemić i Davor Radosavljević (sa izborne liste “Aleksandar Vučić – Zrenjanin sutra”), Diana Flaman i Ervin Bakoš (sa izborne liste “Savez vojvođanskih Mađara – dr Balint Pastor”), kao i Ljubomir Erdeljan, izabran sa izborne liste “I voda i sloboda – NADA – Ujedinjena opozicija Zrenjanina”.

U izgovaranju teksta svečane obaveze pridružio im se i Zoran Sandić, koji nije prisustvovao konstitutivnoj sednici, održanoj 12. jula. Konstituisane su i odborničke grupe koje će ubuduće učestvovati u radu Skupštine.

Dnevni red sednice je, sa nekoliko dopuna u toku sednice, obuhvatio 59 tačaka, a Skupštinom je predsedavao Čedomir Janjić.

Tematski, mogao se podeliti na nekoliko celina. Usvojeno je sedam odluka o izmenama odluka o postojećim ili donošenju novih planskih dokumenata, koji se tiču urbanističkih planova ili uređenja osnova grada Zrenjanina i naseljenih mesta Lazarevo, Botoš, Orlovat i Stajićevo. Nekoliko tačaka ticalo se izmena ili dopuna statuta javnih ustanova ili izmena pojedinih odluka u komunalnoj oblasti.

Diskusiju u kojoj su učestvovali i predstavnici vladajuće većine i opozicije izazvali su predlozi Odluke o završnom računu budžeta grada Zrenjanina za 2023. godinu – konsolidovani završni račun, Odluke o uspostavljanju sistema energetskog menadžmenta grada i Rešenja o davanju saglasnosti preduzeću “NS VID MEDIA” na upotrebu imena grada Zrenjanina.

Odlukom o uspostavljanju sistema energetskog menadžmenta grada navodi se da cilj sistema energetskog menadžmenta grada Zrenjanina jeste usklađivanje lokalne energetske politike sa nacionalnim planskim i strateškim ciljevim i prioritetima u ostvarivanju smanjenja potrošnje energije, odnosno troškova energije koji se podmiruju iz gradskog budžeta, uz dostizanje i održavanje odgovarajućeg kvaliteta komfora u javnim zgradama, upotrebe obnovljivih izvora energije, uz maksimalno korišćenje resursa sa sopstvene teritorije, stvaranja uslova da različitom broju korisnika sektora javnih zgrada budu dostupni i pristupačni različiti energenti, kao i smanjenje negativnog uticaja na životnu sredinu, kako usled korišćenja energije tako i usled ostalih delatnosti.

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

[email-subscribers-form id="1"]

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px