APEL VODOVODA: Tokom tropskih vrućina racionalno trošite vodu!

Zrenjanin - JKP "Vodovod i kanalizacija"

Talas tropskih vrućina koji je pogodio region stigao je i u Srbiju, i u narednim danima meteorolozi predviđaju temperature i preko 38 stepeni Celzijusa. Slično vreme najavljuje se i za kraj ovog i početak narednog meseca.

Proteklih dana potrošnja vode u Zrenjaninu i naseljenim mestima beleži maksimume, sistemi vodosnabdevanja neprekidno rade u punom kapacitetu, ali je i pored toga vodosnabdevanje stabilno i uredno, što je rezultat višegodišnjeg ulaganja Grada Zrenjanina i JKP „Vodovod i kanalizacija“ u sisteme na izvorištima odakle se i grad i naseljena mesta snabdevaju vodom. 

To potvrđuje činjenica da se tokom više talasa vrućina prošlog leta, kada su gradovi širom regiona i Srbije imali problema u vodosnabdevanju a ponegde i restrikcije, vodosnabdevanje u našem gradu odvijalo bez većih problema.

Da bi se postojeći sistem vodosnabdevanja održao i da bi se izbeglo njegovo urušavanje tokom najavljenih tropskih vrućina, apelujemo na građane i u gradu i u naseljenim mestima da vodu troše racionalno i da izbegavaju neracionalnu potrošnju vode.

Neracionalnu potrošnju vode, odnosno zalivanje zelenih i betonskih površina, navodnjavanje bašti i punjenje bazena treba izbegavati naročito u „špicevima“ kada je potrošnja vode najveća, odnosno rano ujutru i u periodu između 18 i 22 časa.

Samo racionalna potrošnja vode, naročito u „špicevima“ potrošnje, omogućuje stabilan pritisak vode u mreži i samim tim mogućnost da je svi korisnici, i u objektima individualnog i kolektivnog stanovanja, u svakom trenutku imaju u dovoljnim količinama i stabilnog pritiska za zadovoljenje svojih potreba, a sa druge strane sprečava pojavu naglih promena pritisaka vode u mreži koji dovode do havarija na istoj, a samim tim i do mogućih prekida vodosnabdevanja dok se havarije ne saniraju.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px