NAJAVA: Godišnja izložba dečjih radova ateljea „Luča“ u Kulturnom centru Zrenjanina

Zrenjanin - Kulturni centar Zrenjanina

Godišnja izložba dečijih radova „Luča“ ateljea nastalih u periodu od juna 2023. do juna 2024. predstavlja se u Kulturnom centru Zrenjanina u okviru programa vizuelnih umetnosti.  Postavka će sadržati crteže, akvarele, slike, grafike, radove nastale u kombinovanoj i kolaž tehnici, putem tkanja kao i upotrebne keramičke predmete. Likovna sekcija ateljea broji osamdeset članova uzrasta od 4 do 16 godina. „Luča Atelje“ je projekat dve sestre,  Sanele Dunđerski koja je diplomirani dizajner tekstila i profesor u školi za dizajn „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu i Jovane Solomun  master primenjenog umetnika i vaspitača u Domu učenika srednjih škola „Angelina Kojić Gina“.

O izložbi, na kojoj će se predstaviti i radioničarski rad polaznika  iz Luča Ateljea navedeno je  sledeće:

„Deca na radionicama imaju mogućnost korišćenja različitih tehnika crtanja, slikanja, vajanja, upoznaju se sa starim zanatima i novim materijalima. Često se priča o reciklaži pa se tako upotrebljavaju različiti već korišteni predmeti za izradu novih projekata. 

Radovi oblikovani glinom se peku i glaziraju, često imaju i upotrebnu vrednost iako su ih stvorile male ruke. U Ateljeu trenutno svi članovi imaju priliku da tkaju na horizontalnom razboju. Koristeći ove tehnike deca imaju priliku da uče o arhitekturi, o slikarima i vajarima koji su obeležili određen period u istoriji umetnosti, uče o tradiciji, kulturi i nošnji određenog naroda. Uče da prepoznaju dobro, a  kroz radove prikazuju svoj, autentičan rad-dar.“

Udruženje je osnovano 2021. i iza sebe ima četiri izložbe i stotinak polaznika radionica koje se realizuju u Luča Ateljeu. 

Radionice prilagođene deci uzrasta od 4 do 16 godina vodi Sanela, a radionice keramike koje su isključivo namenjene odraslima vodi Jovana.

Svečano otvaranje zakazano je u četvrtak, 20. juna u 19 časova.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

[email-subscribers-form id="1"]

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px