Aktivnost “Da nam sela budu bliža” u Lazarevu: nastavak gradnje kanalizacije i potreba za novom jaslenom grupom u školi

Lazarevo - Da nam sela budu bliža

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, posetio je juče Lazarevo, dvadesetu odrednicu u okviru drugog ciklusa aktivnosti “Da nam sela budu bliža”. Nakon sastanka i razgovora s predstavnicima mesne zajednice, gradonačelnik je razgovarao i s jednom od najtalentovanijih srpskih atletičarki Dunjom Sikimom, a posetu Lazarevu završio je obilaskom Osnovne škole “Slavko Rodić”.

Gradonačelnik je jučerašnji sastanak ocenio kao konstruktivan i kao najznačajniju investiciju u ovom trenutku pomenuo nastavak radova na izgradnji kanalizacione mreže u tom selu.

– Radovi se izvode u okviru faze 1, naredne godine nastavljamo s fazom 2, koje zajedno čine priključak na izgrađeni kolektor, a u budžetu su obezbeđena sredstva i za ovu i za narednu godinu. Očekuje nas na proleće naredne godine asfaltiranje Ulice Alekse Bojovića, kapitalna investicija koju sprovodimo u okviru Ugovora o javno-privatnom partnerstvu za asfaltiranje na teritoriji Grada Zrenjanina, a do kraja godine očekujemo da bude završena i javna nabavka u vezi sa čišćenjem divlje deponije na obodu sela, ukupne vrednosti 25 miliona dinara – rekao je gradonačelnik i dodao da je Lazarevo naselje u kom se odvija aktivan društveni i sportski život.

– Već u ponedeljak počinju radovi na rekonstrukciji i adaptaciji objekta u kom će biti prostorije za okupljanje i aktivnosti udruženja žena, penzionera, šahista, a Lazarevo je poznato i po sportistima. Razgovarao sam sa Dunjom Sikimom, koja se priprema za Svetsko prvenstvo naredne godine u Peruu, a uvek se ovde podsećamo i sportskih veličina i istaknutih sportista poput Bjekovića, Šarovića, Simanića, Sanje Cvrkote, Dunje Rajić, ostali neka mi ne zamere, jer ih je mnogo. Ovde deluje nekoliko sportskih organizacija i klubova i ono što im nedostaje jeste veća sportska sala, po standardima za održavanje košarkaških utakmica, o čemu smo takođe razgovarali, ali u ovom momentu nema uslova, pre svega finansijskih, da se o tome nešto konkretnije priča, što ne znači da neće biti u narednom periodu – kazao je gradonačelnik. 

Prilikom posete OŠ “Slavko Rodić”, koju pohađa 122 učenika od prvog do osmog razreda i 53 dece u mlađim grupama, gradonačelnik je podsetio da je 2019. godine, zahvaljujući sredstvima grada, otvorena jaslena vrtićka grupa, a ove godine i mlađa grupa obdaništa.

– Postoji interesovanje i ima dece koja bi mogla da budu ovde dodatno upisana, ali nema adekvatnog prostora, i o tome smo danas razgovarali, da li je predlog mesne zajednice za otkup i adaptaciju susednog objekta izvodljiv i isplativ. Škola dobro funkcioniše, postoje stvari koje mogu da se unaprede, uglavnom su u pitanju građevinski radovi i nadam se da ćemo, u saradnji s mesnom zajednicom, rukovodstvom škole, ali i višim nivoima vlasti, obezbediti finansijska sredstva za tu namenu – istakao je Salapura.

Predsednica Saveta MZ Lazarevo Biljana Guzina ističe da je aktivnost “Da nam sela budu bliža” korisna za sva naseljena mesta, jer se stiče uvid u dinamiku nekih radova i dogovora i da se mogu planirati predstojeće investicije.

– Imamo dobru saradnju s lokalnom samoupravom, a tokom današnjeg sastanka ukazali smo na naše potrebe i probleme, naišli smo na pozitivne odgovore i volju grada da se to i reši. Najaktuelniji je problem kanalizacije, sada smo u fazi nastavka radova i očekujemo da se realizuju takvim tempom da mogu i domaćinstva da se priključe na mrežu, čime će biti rešen jedan od ključnih problema u Lazarevu. Značiće nam puno i asfaltiranje Ulice Alekse Bojovića, koja je u prilično lošem stanju – istakla je ona.  

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

[email-subscribers-form id="1"]

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px