Zrenjaninski IKT klaster organizuje IT info day – događaj namenjen profesionalnoj orijentaciji učenika osnovnih i srednjih škola

Zrenjanin – IKT klaster IT info day

S obzirom na veliko interesovanje, Zrenjaninski IKT klaster i ove godine organizuje IT info day – događaj s ciljem profesionalne orijentacije učenika osnovnih i srednjih škola koji su zainetesovani za obrazovanje u oblasti informacionih tehnologija.

Organizacijom događaja ove vrste, Zrenjaninski IKT klaster teži da predstavi učenicima mogućnosti za nastavak školovanja na smerovima Tehničke škole, EGŠ “Nikola Tesla” i Zrenjaninske gimnazije, kao i na studijskim programima Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” i Visoke tehničke škole strukovnih studija.

it info day 2022 1

I ove godine predstavićemo atraktivna zanimanja u IT sektoru, kao i sam rad u IT kompanijama i njihovo funkcionisanje, a na događaju namenjenom maturantima osnovnih škola razgovaraćemo o najčešćim predrasudama koje postoje o obrazovanju i zaposlenju u IT industriji.

Događaj se održava na Tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupin” u dva termina – u petak 28. aprila organizovaćemo IT info day za učenike srednjih škola, dok će se program za osnovce realizovati 12. maja.

it info day 2023 srednje 1080x1080

Zaokruži svoju priču. U svom gradu.

Svaku našu aktivnost započinjemo sa “zašto?”, a kada govorimo o organizaciji IT info day-a odgovor na ovo pitanje nameće se sam. Zrenjanin, sa obrazovnim institucijama i inovativnom privredom u razvoju, pruža ti sjajnu priliku da stekneš neophodno obrazovanje i obezbediš zaposlenje na nekoj od adraktivnih pozicija u lokalnim IT kompanijama.

Svoje iskustvo sa tobom će podeliti zrenjaninski učenici i studenti, oni koji su svojevremeno sedeli u istim đačkim klupama, a koji uspešno razvijaju svoje karijere u kompanijama koje okupljamo.

Kako odabrati željeno zanimanje?

Nova zanimanja pojavljuju se iz dana u dan, posebno u dinamičnim delatnostima poput informacionih tehnologija. Iz dosadašnjeg iskustva u radu sa mladima, zaključili smo da veoma mali broj maturanata zna čime želi da se bavi i u kom smeru želi da se razvija.

Baš iz tog razloga želimo da ti predstavimo IT struku iz prve ruke, kao i utabanu stazu do “IT karijere iz tvog grada”. Za sam početak, dovoljno je da postoji tvoja volja i interesovanje za ovu oblast rada.

Očekujemo te!

Ukoliko se nalaziš na prekretnici i tragaš za budućim zanimanjem, poseti IT info day i informiši se o mogućnostima za obrazovanje i rad u IT sektoru u svom gradu. Očekujemo te 28. aprila i 12. maja od 13 časova, u malom amfiteatru Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin”.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px