Takmičenje u preduzetništvu „Poslovni izazov 2023“ škole „Uroš Predić“. Mlekoprodukt najboljima obezbedio nagrade!

Zrenjanin – Takmičenje u preduzetništvu

Juče je u srednjoj školi „Uroš Predić“ održano takmičenje u preduzetništvu „Poslovni izazov 2023“ učenika ove škole.

Tri prvoplasirana tima su nagrađena sa prikladnim nagradama koje je obezbedio Mlekoprodukt DOO Zrenjanin. Ukupno 39 učenika prijavljenih u 10 ekipa takmičilo se u preduzetništvu. Žiri je ocenjivao svaku ekipu po pet kriterijuma: originalnost ideje, primenljivost ideje, kvalitet biznis plana, kvalitet prezentacije i timski duh.

mlekoprodukt uros predic 007
„Poslovni izazov 2023“
mlekoprodukt uros predic 002
Nagrade kompanije Mlekoprodukt za najbolje

Ekipe je ocenjivao petočlani žiri u sastavu: Marina Vlaški Starović, direktorica marketinga kompanije Mlekoprodukt, Jugoslav Bogdanović, direktor škole i profesori Staniša Ristić, Goran Poš i Aleksandra Tot.

Pre početka samog takmičenja, moderatorka je rekla nekoliko uvodnih reči i upoznala nas sa principom samog takmičenja ali i sa takmičarskim ekipama:

„Dobar dan i dobrodošli na školsko takmičenje „Preduzetništvo – poslovni izazov 2023“. Mladi u Srbiji nalaze se u prilično nepovoljnom položaju na tržištu rada. Stopa nezaposlenosti je veoma velika. Preduzetništvo kao proces pokretanja novih poslova i novih ideja je veliki deo rešenja nezaposlenosti mladih. Značaj preduzetništva za pojedinca ogleda se u tome što taj novi posao koji pokreće i kojim se bavi pruža priliku za uspeh, napredak i priliku za finansijsku i svaku drugu samostalnost.

U skladu sa tim, ovogodišnji zadatak koji je osmislio Tim za razvoj međupredmetnih kompetenicija i preduzetništva glasi: Osmisli biznis ideju, proizvod ili uslugu koji će ti obezbediti posao i zadovoljstvo.

Sa nama je danas 10 timova. „Pametna petorka“ – II-1, „Implement“ – III-5, „Stolovi Bošković“ – II-4, „Beauty nails“ – IV-1, „S poverenjem u prirodu“ – IV-1, „Sweet candle“ – IV-1, „Lady Dam“ – IV-1, „Puleni“ – III-4, „Veseli krastavci“ – III-4 i „Iris produkt“ – III-4.

Želimo da pozdravimo i zahvalimo se kompaniji Mlekoprodukt, koja je prepoznala koliko je važno podržati mlade preduzetnike, i pomogla ovaj događaj. Tri prvoplasirana tima očekuju prikladne nagrade koje je obezbedio Mlekoprodukt DOO Zrenjanin.

Ocenjivanje će se vršiti u sledećem sastavu: Marina Vlaški Starović, direktorkica marketinga kompanije Mlekoprodukt, Jugoslav Bogdanović, direktor škole i profesori Staniša Ristić, Goran Poš i Aleksandra Tot. Ocenjivaće se originalnost ideja, njena primenljivost, kvalitet biznis plana, kvalitet prezentacije, kao i timski duh.“

„Danas smo se zabavili, razmislili, potrudili i osmislili neke ideje. Radili smo na razvoju biznis ideje i biznis plana, kao i na razvoju preduzetničkog duha, što je sigurno jedna dobra stvar. To je jedna od ključnih kompetencija u današnjem vremenu.

Vas je ovde više od 30 u 10 ekipa, i to je odlično. Hvala svima koji su se potrudili, Timu za razvoj međupredmetnih kompetencija u preduzetništvu, profesorici Ljilji koja se potrudila najviše u radu s vama, a posebna zahvalnost našim partnerima, saradnicima i gostima iz kompanije Mlekoprodukt DOO Zrenjanin.

Prošle godine smo upisali jedno odeljenje prehrambenih tehničara koji će završiti svoje školovanje kroz učenje u radu u dualnom modelu obrazovanja. “, rekao je direktor škole HPTŠ „Uroš Predić“ Jugoslav Bogdanović.

„Ja imam preko 15 godina iskustva u marketingu. Radila sam u kompanijama Knjaz Miloš, Bambi, Lactalis, tako da sam vodila različite brendove, a sada sam u Mlekoproduktu i vodim brendove Biser i Karavan iz vašeg grada i nadam se da će neko od vas biti i naš kolega. Čast mi je što ste me pozvali da budem deo ovog žirija. Vidi se da ste se zaista potrudili, i pogotovo se ističe timski duh, gde ste se podelili na različite segmente koje ste prezentovali. Ono što bi ja dala kao neki input za neke buduće projekte jeste da malo bolje izanalizirate tržište, da vidite da li je to stvarno potrebno našim potrošačima i koja vam je tačno target grupa. “, rekla je Marina Vlaški, direktorica marketinga kompanije Mlekoprodukt.

mlekoprodukt uros predic 106
Pobednička ekipa „Poslovni izazov 2023“ sa profesorkom

„Dugujem veliku zahvalnost portalu volimzrenjanin.com koji će ovaj događaj ispratiti, a već sutra ćemo imati prilog.

Dakle, imali smo 10 ekipa i dosta bodova, ali imamo i tri ekipe koje se dosta izdvajaju. Na trećem mestu sa 173 boda je ekipa „Stolovi Bošković“. Na drugom mestu sa 177 bodova se nalazi ekipa „Beauty nails“

Pobednici i najuspešniji ove sezone sa 188 bodova za ekipu pod nazivom „Sa poverenjem u prirodu“.  Čestitamo svim učesnicima i pobednicima i još jednom se zahvaljujemo Mlekoproduktu na saradnji.“, dodao je direktor škole Jugoslav Bogdanović.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px