Zrenjaninski srednjoškolci i profesori izmamili emocije izvođenjem predstave „Lajanje na zvezde“ [FOTO]

Zrenjanin - Kulturni centar Zrenjanina

U utorak 28.11.2023. u Kulturnom centru Zrenjanina, po drugi put je izvedena predstava „Lajanje na zvezde“ koju su pripremili zrenjaninski srednjoškolci sa svojim profesorima, a malo je reći da je i ovaj put njihov brilijantan nastup izmamio uzdahe, osmehe i suze u publici. Ulaz na ovu predstavu je bio skromnih 200 dinara, a sav prihod će koristiti učenicima za neke nove nastupe i putovanja.

Predstava „Lajanje na zvezde“ rađena po tekstu Milovana Vitezovića u adaptaciji Muzičkog Euterpa Studija, prati doživljaje učenika IV razreda maturanata gimnazije 1962. godine. Govori o jednoj generaciji vedrog duha i bezbrižnog vremena školskog doba. Glavni junaci su maturanti gimnazije, koji žele maksimalno da iskoriste poslednje dve nedelje u školskoj klupi i njihovi profesori koji jedva čekaju da ih isprate iz školskih klupa, iako znaju da će im jako nedostajati.

Tokom procesa rada na ovoj predstavi, svako je imao svoj zadatak, jedan od težih ili takoreći izazovnijih je bio taj da pokušaju da na neki način dočaraju vreme kada je nastala priča. Želeli su da to vreme, makar na trenutak, vrate. Uloge su prilagodili njihovom ansamblu, tako da se razlikuju od poznatog nam filma. Puno su pričali tokom procesa o vremenu tih ’60. tih godina i poredili ih sa današnjim. Došli su do zaključka da su se tada mladi više družili, da su momci prilazili devojkama više nego što to danas čine, da se nisu družili iz koristi, jedno lepo doba.

Ansambl predstave čine: Milena Ćorović, Anastasija Babić, Kata Ronto, Minja Pražić, Sofija Ćorović, Vaskrsija Kovačević, Minja Milutinović, Milica Savić, Milan Pražić, Vladan Kulinović, Mateja Kojičić, Vladimir Aleksić, Dušan Radišić, Nikola Radišić, Aleksandar Rakita, Igor Malenić, Zvonimir Šimičić, Ilija Lukić. Kreativni tim Muzičkog Euterpa Studija čine Marija Aleksić, Marta Ronto i Ana Aleksić Šajrer.

„Uloga Biserke je izmenjena u odnosu na film, tamo je Blesa. Ovo je jedna od najzanimljivijih i najspecifičnijih uloga koju sam do sada imala prilike da igram. Uživala sam  u svakom trenutku, malo je reći da sam se zabavila, smatram period Biserke najboljim periodom svog života. Izazov je bio osloboditi se na sceni, povremene improvizacije su takođe imale deo gradnje lika. Rad na predstavi „Lajanje na zvezde“ zauvek će mi ostati u sećanju kao jedno divno i nezaboravno iskustvo.“- rekla je Sofija Ćorović.

„Kada nam je rečeno da ćemo raditi predstavu „Lajanje na zvezde“, priželjkivao sam da ulogu profesora fizičkog vaspitanja dobijem ja, zato što sam ga smatrao najkomičnijim likom ove predstave. Želeo sam da ga predstavim na način na koji ga ja vidim, ali da ne odstupam previše od zamišljenog lika i to mi je predstavljalo veliki izazov. Publika je često reagovala na određene scene smehom, što mi je bila potvrda da sam uspeo u izgradnji ovog lika.“ -rekao je Vladimir Aleksić.

„Uloga profesorke francuskog pripala je meni. Izazov je bio veći jer nisam nikada sebe zamišljala kao prosvetnog radnika. Tokom procesa rada shvatila sam da našim profesorima nije lako s nama. Ansambl predstave je odličan, postali smo sjajan tim, uvek tu jedni drugima da pomognemo. Svaki put kada smo igrali odziv publike je bio sjajan, a aplauz nam je samo bio potvrda da smo dobro odradili naš zadatak.“ -rekla je Minja Milutinović.

„Dobiti ulogu Danice, za mene je predstavljalo pravu čast i veliki izazov. Želela sam da je prikažem kao osobu punu samopouzdanja i da su joj prijateljstva na prvom mestu, nadam se da sam na tome i uspela. Dopalo mi se što je lepa priča, nakon koje publika iz sale izlazi sa osmehom na licu.“-rekla je Milena Ćorović.

Pripremiti se za ulogu svi su shvatili kao veliki izazov, neki su ušli u cipele par brojeva veće i odlično odradili zadatak, neki su trenirali boks ne bi li što verodostojnije uspeli da savladaju ulogu. Tokom procesa rada na ovoj predstavi imali su poteškoća, koje su im samo predstavljale veći izazov da uspeju. Nakon premijere, koja je bila 18. maja, shvatili su da su odgovorili izazovu koji je stavljen pred njih. Publika ih je svaki put nagradila gromoglasnim aplauzom i sjajnim komentarima. Veliku zahvalnost duguju Kulturnom centru Zrenjanina, koji im je ustupio prostor.

Takođe su najavili njihov sledeći nastup, koji će biti 01. decembra u 18 časova, kada će igrati predstavu u Pozorištu u Novom Kneževcu.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px