SPORT U ZRENJANINU

SPORT U ZRENJANINU – Sportski savez grada Zrenjanina je sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina. Sportski savez je nosilac svih aktivnosti u oblasti sporta na nivou grada Zrenjanina.

Posle očekivanog ulaska Kleka u Super ligu i neočekivanog opstanka MD Zrenjanina u Super ligi, Grad Zrenjanin je u narednoj sezoni trebalo da ima dva predstavnika u elitnom rangu za odbojkašice. Jasno je bilo da lokalna samouprava neće finansirati oba kluba u ženskoj Super ligi, pa se pribeglo fuziji MD Zrenjanina i Kleka, s tim što će se ŽOK Klek takmičiti u elitnom rangu.

ZRENJANIN – ЗРЕЊАНИН

SPORT U ZRENJANINU 1Zrenjanin je najveći grad srpskog dela Banata i njegov je politički, privredni, kulturni i sportski centar.

Zrenjanin je, po površini teritorije koja mu administrativno pripada (1.326 km2), najveći grad u Autonomnoj pokrajini Vojvodini i drugi u Republici Srbiji, a u njemu živi oko 130 hiljada stanovnika i više od 20 nacija.

Razvija se s tradicijom dugom gotovo sedam vekova, jer se kao naselje pod imenom Bečkerek po prvi put u istorijskim spisima pominje još 1326. godine…

Sva prava zadržana © Volim Zrenjanin media 2020 – Kontaktirajte nas putem mejla:
POŠALJITE MAIL