SPORT U ZRENJANINU

SPORT U ZRENJANINU – Sportski savez grada Zrenjanina je sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina. Sportski savez je nosilac svih aktivnosti u oblasti sporta na nivou grada Zrenjanina.

„Sportske igre mladih“ spajaju region, a učesnici u manifestaciji su deca od 7 do 15 godina iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Od osnivanja Igara do danas, u njima je učestvovalo više od 1,5 miliona mališana. Cilj „Sportskih igara mladih“ je okupljanje što većeg broja dece kako bi kroz sport i zabavu razvijali društvene vrednosti. Posebnu podršku ovim igrama pružaju legendarni fudbaleri Nemanja Matić, Luka Modrić, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Predrag Mijatović i mnogi drugi. Zrenjaninski mališani su se u Kristalnoj dvorani takmičili u nekoliko sportskih disciplina.

ZRENJANIN – ЗРЕЊАНИН

SPORT U ZRENJANINU 1Zrenjanin je najveći grad srpskog dela Banata i njegov je politički, privredni, kulturni i sportski centar.

Zrenjanin je, po površini teritorije koja mu administrativno pripada (1.326 km2), najveći grad u Autonomnoj pokrajini Vojvodini i drugi u Republici Srbiji, a u njemu živi oko 130 hiljada stanovnika i više od 20 nacija.

Razvija se s tradicijom dugom gotovo sedam vekova, jer se kao naselje pod imenom Bečkerek po prvi put u istorijskim spisima pominje još 1326. godine…

Sva prava zadržana © Volim Zrenjanin media 2020 – Kontaktirajte nas putem mejla:
POŠALJITE MAIL