SPORT U ZRENJANINU

SPORT U ZRENJANINU – Sportski savez grada Zrenjanina je sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina. Sportski savez je nosilac svih aktivnosti u oblasti sporta na nivou grada Zrenjanina.

Kao deo programa kojim Rvački klub Proleter obeležava značajan jubilej, u subotu, 31. avgusta, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, s početkom u 11 časova, svečano je bila otvorena izložba pod nazivom „Prvi vek rvačkog sporta u Zrenjaninu i njegovoj okolini: 1919–2019”. Autori izložbe su Vojislav Matić i Robert Molnar, a kustos istoričar Siniša Onjin. Na centralnom trgu, naime, u subotu od 18 i u nedelju od 18.30 časova bili su organizovani rvački turnir i mečevi. Na svečanosti povodom stogodišnjice bila su dodeljena i priznanja najzaslužnijim pojedincima.

ZRENJANIN – ЗРЕЊАНИН

SPORT U ZRENJANINU 1Zrenjanin je najveći grad srpskog dela Banata i njegov je politički, privredni, kulturni i sportski centar.

Zrenjanin je, po površini teritorije koja mu administrativno pripada (1.326 km2), najveći grad u Autonomnoj pokrajini Vojvodini i drugi u Republici Srbiji, a u njemu živi oko 130 hiljada stanovnika i više od 20 nacija.

Razvija se s tradicijom dugom gotovo sedam vekova, jer se kao naselje pod imenom Bečkerek po prvi put u istorijskim spisima pominje još 1326. godine…

Sva prava zadržana © Volim Zrenjanin media 2020 – Kontaktirajte nas putem mejla:
POŠALJITE MAIL