SPORT U ZRENJANINU

SPORT U ZRENJANINU – Sportski savez grada Zrenjanina je sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina. Sportski savez je nosilac svih aktivnosti u oblasti sporta na nivou grada Zrenjanina.

U Zrenjaninu je organizovano bogojavljensko plivanje, a časni krst je ove godine dospeo u ruke Nenada Živanova. Nenad Živanov je i prošle godine prvi doplivao do časnog krsta. Mladić koji je ove godine prvi doplivao do časnog krsta Nenad Živanov čestitao je svim učesnicima plivanja ponaosob. – Velika je čast uzeti časni krst, veoma sam ponosan, i lani sam imao tu čast. Čestitao sam i svim ostalim učesnicima, jer svi smo mi pobednici. Posebno raduje što je ove godine bio rekordan broj učesnika – rekao je Živanov. Plivanje za časni krst, tradicionalno, po 11. put, organizovano je na jezeru kod Kulturnog centra Zrenjanina. Ove godine prijavljen je rekordan broj učesnika.

ZRENJANIN – ЗРЕЊАНИН

SPORT U ZRENJANINU 1Zrenjanin je najveći grad srpskog dela Banata i njegov je politički, privredni, kulturni i sportski centar.

Zrenjanin je, po površini teritorije koja mu administrativno pripada (1.326 km2), najveći grad u Autonomnoj pokrajini Vojvodini i drugi u Republici Srbiji, a u njemu živi oko 130 hiljada stanovnika i više od 20 nacija.

Razvija se s tradicijom dugom gotovo sedam vekova, jer se kao naselje pod imenom Bečkerek po prvi put u istorijskim spisima pominje još 1326. godine…

Sva prava zadržana © Volim Zrenjanin media 2020 – Kontaktirajte nas putem mejla:
POŠALJITE MAIL