SPORT U ZRENJANINU

SPORT U ZRENJANINU – Sportski savez grada Zrenjanina je sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina. Sportski savez je nosilac svih aktivnosti u oblasti sporta na nivou grada Zrenjanina.

Na licenciranoj stazi u industrijskoj zoni „Jugoistok – Ečka“ proteklog vikenda održane su moto trke klasik šampionata Srbije u četiri divizije, koje se poduju za Balkanski šampionat i za nacionalni šampionat Srbije. Pod nazivom „Nagrada Zrenjanina“, sada već treći put su trke uspešno organizovali Auto-moto klub „Petrovgrad“ i Grad Zrenjanin. Odlični vremenski uslovi i dobro pripremljena staza privukli su i brojne gledaoce, koji su mogli da uživaju u nadmetanju vozača u šest kategorija – „125 -sport production“, „MK 50“ i „MK 125“, „MK 250“ i „MK 500“ – „open special“ i „old time“. Ukupno je u svim klasama prijavljeno više od 40 takmičara. Pored domaćina, AMK „Petrovgrad“, učesnici su stigli iz više gradova Srbije, a nastupili su i takmičari iz Rumunije, koji su postigli i zapažene rezultate.

ZRENJANIN – ЗРЕЊАНИН

SPORT U ZRENJANINU 1Zrenjanin je najveći grad srpskog dela Banata i njegov je politički, privredni, kulturni i sportski centar.

Zrenjanin je, po površini teritorije koja mu administrativno pripada (1.326 km2), najveći grad u Autonomnoj pokrajini Vojvodini i drugi u Republici Srbiji, a u njemu živi oko 130 hiljada stanovnika i više od 20 nacija.

Razvija se s tradicijom dugom gotovo sedam vekova, jer se kao naselje pod imenom Bečkerek po prvi put u istorijskim spisima pominje još 1326. godine…

Sva prava zadržana © Volim Zrenjanin media 2020 – Kontaktirajte nas putem mejla:
POŠALJITE MAIL