SPORT U ZRENJANINU

SPORT U ZRENJANINU – Sportski savez grada Zrenjanina je sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina. Sportski savez je nosilac svih aktivnosti u oblasti sporta na nivou grada Zrenjanina.

Tradicionalni Memorijalni turnir „Darko Nišavić“, u znak sećanja na nekadašnjeg reprezentativca i najboljeg rvačkog sudiju sveta, poslednje tri godine održava se pod nazivom Kup malih šampiona i tog dana je, u Medisonu, okupio 225 takmičara iz 12 zemalja. Zbog vremenskih (ne)prilika, izostalo je više naših klubova i sigurno bi broj učesnika bio veći. Na tri strunjače borili su se pioniri u tri uzrasne kategorije, do 11, 13 i 15 godina. Viđeno je dosta veoma kvalitetnih borbi i kako su treneri istakli, ovakvi i slični turniri su izvanredna prilika da deca stiču iskustvo i da treneri razmene znanja u načinu rada sa najmlađima.

ZRENJANIN – ЗРЕЊАНИН

SPORT U ZRENJANINU 1Zrenjanin je najveći grad srpskog dela Banata i njegov je politički, privredni, kulturni i sportski centar.

Zrenjanin je, po površini teritorije koja mu administrativno pripada (1.326 km2), najveći grad u Autonomnoj pokrajini Vojvodini i drugi u Republici Srbiji, a u njemu živi oko 130 hiljada stanovnika i više od 20 nacija.

Razvija se s tradicijom dugom gotovo sedam vekova, jer se kao naselje pod imenom Bečkerek po prvi put u istorijskim spisima pominje još 1326. godine…

Sva prava zadržana © Volim Zrenjanin media 2020 – Kontaktirajte nas putem mejla:
POŠALJITE MAIL