SPORT U ZRENJANINU

SPORT U ZRENJANINU – Sportski savez grada Zrenjanina je sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina. Sportski savez je nosilac svih aktivnosti u oblasti sporta na nivou grada Zrenjanina.

Povodom jubileja – 50 godina karate sporta u Zrenjaninu, u nedelju, 15. decembra, održan je prvi gradski humanitarni karate seminar pod sloganom „Humane dimenzije karatea“. U ovom događaju učestvovalo je više od 300 sportista iz svih zrenjaninskih klubova. Ovo je bila prilika da se okupe osnivači prvog karate kluba u gradu, prošli, sadašnji i budući šampioni, sudije i treneri, ali i vežbači i simpatizeri najmasovnijeg borilačkog sporta na svetu. Na čak deset tatamija u Kristalnoj dvorani i jednim poligonom za najmlađe sportiste, a buduće šampione, pod stručnim nadzorom iskusnih karate majstora i instruktora, prikazani su svi aspekti karatea. Prikazani su rekreativni, korektivni, realni, takmičarski, adaptirani, karate kao samoodbrana, kao i kate i borbe.

ZRENJANIN – ЗРЕЊАНИН

SPORT U ZRENJANINU 1Zrenjanin je najveći grad srpskog dela Banata i njegov je politički, privredni, kulturni i sportski centar.

Zrenjanin je, po površini teritorije koja mu administrativno pripada (1.326 km2), najveći grad u Autonomnoj pokrajini Vojvodini i drugi u Republici Srbiji, a u njemu živi oko 130 hiljada stanovnika i više od 20 nacija.

Razvija se s tradicijom dugom gotovo sedam vekova, jer se kao naselje pod imenom Bečkerek po prvi put u istorijskim spisima pominje još 1326. godine…

Sva prava zadržana © Volim Zrenjanin media 2020 – Kontaktirajte nas putem mejla:
POŠALJITE MAIL