U četvrtak počinju radovi na kompletnoj reparaciji vodotornja u Orlovatu

Orlovat – reparacija vodotornja

U četvrtak počinju radovi na kompletnoj reparaciji vodotornja u Orlovatu, koji imaju za cilj da dodatno povećaju stabilnost vodosnabdevanja u ovom naseljenom mestu. Dok traju radovi vodotoranj će biti van funkcije pa postoji mogućnost da dođe do povremenih oscilacija pritiska vode u mreži.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin vrši redovno održavanje izvorišta i pripadajuće vodovodne infrastrukture u svim naseljenim mestima, što obuhvata održavanje elektro-mašinske opreme, hlorinatora, reparaciju postojećih bunara, ispiranje vodovodne mreže, a po potrebi vrši se i bušenje novih bunara, kao i reparacija vodotornjeva.

Prošle godine novi bunari su izbušeni na izvorištu u pet naseljenih mesta, među kojima je i Orlovat, gde će u četvrtak, 20. aprila, JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin započeti radove i na kompletnoj reparaciji postojećeg vodotornja.

U pitanju su specifični unutrašnji i spoljni radovi na vodotornju, a koji obuhvataju peskarenje, farbanje i popravku termičke izolacije vodotornja, kao i farbanje stuba vodotornja antikorozivnim premazom i završnim zaštitnim slojem.

vodotoranj u orlovatu

Vrednost radova je oko 6 miliona dinara, a rok za njihov završetak je 15 radnih dana. Vodotoranj u Orlovatu izgrađen je 2004. godine, visok je 30,8 metara i zapremine 200 m3.

Dok traju radovi vodotoranj će biti isključen iz sistema vodosnabdevanja, pa postoji mogućnost da dođe do povremenog pada pritiska vode u mreži, kraćih prekida vodosnabdevanja, kao i pojave gasova u vodi, koji se inače eliminišu u samom vodotornju kada je isti u funkciji.

Nakon bušenja novog bunara i završetkom kompleksnih i zahtevnih radova na reparaciji vodotornja u Orlovatu dodatno će se povećati stabilnost i kvalitet vodosnabdevanja u ovom naseljenom mestu.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022