Pokrajinski sekretar Nemanja Erceg posetio Specijalni rezervat prirode Carska bara

Zrenjanin – SRP „Carska bara“

Povodom Međunarodnog dana planete Zemlje pokrajinski sekretar Nemanja Erceg u poseti Carskoj bari: Želimo da zaštićena prirodna dobra što više približimo građanima

Povodom Međunarodnog dana planete Zemlje, koji se obeležava 22. aprila, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg obišao je juče Specijalni rezervat prirode „Carska bara“, a zatim je, zajedno sa gradonačelnikom Simom Salapurom posetio i Etno-salaš “Lujza” – Seosko turističko domaćinstvo Toškov u Belom Blatu.

Obilasku rezervata i salaša „Lujza“ prisustvovali su i predstavnici Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, predvođeni v.d. direktorkom dr Željkom Jeličić Marinković.

Kako je prilikom obilaska „Carske bare“ rečeno, poseta tom zaštićenom području trebalo bi da skrene pažnju građanima na značaj očuvanja prirode i biodiverziteta, kao i sprečavanja negativnih uticaja po životnu sredinu.

– Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine poslednjih godina sproveo je niz konkursa, a cilj jednog od njih bila su kapitalna ulaganja u zaštićena prirodna dobra. Na jednom od prethodnih konkursa odabrali smo „Carsku baru“ i izdvojili pet miliona dinara za izgradnju vizitorskog centra i osmatračnice, kao i za nabavku čamca – izjavio je pokrajinski sekretar Nemanja Erceg

Ukazao je i da će u narednom periodu ćemo ulagati i u bolje infrastrukturno opremanje pojedinih objekata, u kojima mogu da se održavaju seminari i radionice za decu i studente, ali i edukacija za druge građane.

–  Želimo da zaštićena prirodna dobra što više približimo građanima –  poručio je Erceg.

Pokrajinski sekretar pohvalio je i Ustanovu „Rezervati prirode“ koja od pre dve godine upravlja „Carskom barom“, dodajući da resorni sekretarijat sa njom ima odličnu saradnju.

– Svi zajedno moramo da štitimo naš ekosistem i prirodu, da podižemo zelene pojaseve i gradimo prečistače otpadnih voda, a sve u cilju obezbeđivanja što bolje i kvalitetnije životne sredine – dodao je Erceg.

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px