KOMPLETAN mesečni program Kulturnog centra Zrenjanina za jun 2023.

Zrenjanin – Kulturni centar PROGRAM

10. HORSKI FESTIVAL ” SLOBODAN BURSAĆ “ Od petka, 2. do nedelje, 4. juna 2023. - 22 hora, 700 izvođača, obeležavanje jubileja

U Kulturnom centru Zrenjanina od 2. do 4. juna održaće se 10. Horski festival “Slobodan Bursać”. Ove godine obeležava se jubilej – deset godina festivala i trideset godina od smrti poznatog zrenjaninskog dirigenta Slobodana Bursaća, po kojem je ovaj muzički festival i dobio ime.

– Kako bismo obeležili značajni festivalski jubilej, desetogodišnjicu postojanja, planirano je učešće skoro svih zrenjaninskih horova i gostujućih horova iz zemlje i inostranstva. Predviđeno je da nastupi 22 hora sa oko 700 izvođača, članova mešovitih, ženskih, muških i dečjih ansambala.

– U petak, 2. juna otvaranje i početak festival zakazan je u 20 časova, dok će u subotu 3. juna, u okviru matinea, nastupiti dečiji horovi. Program nastupa dečjih horova počinje u 11 časova. U večernjem terminu od 20h publiku pored vokalnih kvarteta i grupa očekuju se i nastupi mešovitih horova. Završnica festivala održaće se u nedelju, 4. juna u 20 časova sa celovečernjim koncertom Kamernog hora “Odjek” iz Požarevca. Koncert pod nazivom “Jedno prošlo doba” je posvećen kompozitoru Korneliju Bati Kovaču uz izvođenje brojnih autorovih numerama koje su stekle veliku popularnost, i za sva vremena obeležile regionalnu muzičku scenu.

– Tokom festivala u Izložbenom salonu Kulturnog centra biće postavljena i retrospektivna izložba plakata koji su predstavljali festival i festivalske aktivnost tokom proteklih deset godina. Izložba se organizuje pod nazivom “Deset godina iza nas”. Otvaranje postavke zakazano je 2. juna u 19 časova.

– Pre svake festivalske večeri biće emitovan i kratki dokumentarni film koji će predstaviti festival u proteklim godinama.

PROGRAM FESTIVALA PETAK 2. JUN - Izložbeni salon Kulturnog centra – 19 časova. Otvaranje retrospektivne izložbe festivalskih plakata pod nazivom “Deset godina iza nas“.

PETAK 2. JUN Velika sala – 20 časova

 1. Otvaranje festivala Dragana Kirćanski Jerinić i hor “Izvor“ – Pert/Australija – video
 2. Gradski dečji hor Kulturnog centra Zrenjanin – dirigent Senka Milisavljević
 3. Omladinski mešoviti hor Muzičke škole “Josif Marinkovic” Zrenjanin – dirigent Zorica Kozlovački
 4. Hor društva slovenaca “Planika” – dirigent Daniela Avram
 5. Hor HKPD “Jelačić” Petrovaradin – dirigent Vesna Kesić Krsmanović
 6. Zrenjaninski kamerni hor – dirigent Andrea Poša

SUBOTA 3. JUN – Matine dečjih horova, Velika sala – 11 časova

 1. Hor vrtića “Vila” i “Crvenkapa” – vaspitači Tihana Vlajkov i Tatjana Jovanić
 2. Hor vrtića “Alisa” – vaspitači Sandra Krsteski i Sonja Kozlovački
 3. Hor vrtića “Maslačak” – vaspitač Jasmina Ružić
 4. Združeni horovi udruženja Kolegijum “Sanjalice”/Zrenjanin/ i “Zvončići”/Novi Sad/ – dirigent Sanja Popović i Katarina Ružičin
 5. Hor zrenjaninske osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” – dirigent Daniela Avram
 6. Dečiji hor udruženja Slovenaca “Planika”- dirigent Daniela Avram
 7. Dečiji hor “Prepodobni Rafailo Banatski” – dirigent Milica Nenin
 8. Hor zrenjaninske osnovne škole “Vuk Karadžić” – dirigent Daniela Avram
 9. Hor zrenjaninske osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” – dirigent Dejan Amzirkov
 10. Dečiji hor pripremnog i prvog razreda zrenjaninske muzičke škole “Josif Marinković” – dirigent Andrea Poša
 11. Inkluzivni hor Osnovne i srednje škole “9. maj” – dirigent Gojko Ševar

SUBOTA 3. JUN Velika sala – 20 časova

 1. Dečji hor Opere Srpskog narodnog pozorišta / Srbija, Novi Sad / – dirigent Verica Pejić
 2. Hor “ Žene Mironosice” – dirigent Zorica Kecić
 3. Hor “Ars vocalis” / Srbija, Beograd / – dirigent Miroslav Arbanovski
 4. Vokalni kvartet “Vita Brevis”
 5. Mešoviti hor “Prepodobni Rafailo Banatski” – dirigent Senka Milisavljević
 6. Vokalna skupina “BeJazzy”/ Slovenija, Ljubljana / – dirigent Ksenja Pirc

NEDELjA 4. JUN Velika sala – 20 časova

 1. Celovečernji koncert Kamernog hora “Odjek” / Srbija, Požarevac / – dirigent Ilija Rajković pod nazivom “Jedno prošlo doba” – posvećen Korneliju Bati Kovaču
 2. Od 22 č. after party festivala “ Lion Pub ” – nastupa: Summerhouse almoust acoustic band

– Ulaz na festival je besplatan.

Portal volimzrenjanin.com

IZLOŽBA ŠKOLE CRTANjA I SLIKANjA ZA DECU I ODRASLE od 8. do 20. juna

-U Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 8. juna u 19 časova otvara se izložba Škole crtanja i slikanja za decu i odrasle. Izložbom se obeležava 10 godina rada škole koja postoji od 2013. godine i kroz koju je do sada prošlo oko 800 polaznika. Na izložbi će se predstaviti radovi polaznika škole nastalih u periodu od 2019. do 2023. godine. Nakon otvaranja, publika će imati priliku da pogleda izloženu celinu do 20. juna svakog dana od 8 do 20 časova.

O školi se navodi sledeće: „Škola crtanja i slikanja za decu i odrasle postoji od 2013. godine i kroz nju je do sada prošlo oko 800 polaznika. Školu vodi Bojana Pisodorov diplomirani pedagog sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa decom i strastveni ljubitelj crtanja, slikanja i umetnosti uopšte. Možemo da se pohvalimo da su polaznici škole osvajali nagrade i pohvale na raznim konkursima. Do sada smo šest puta uspešno predstavili naše radove publici (poslednji put 2019. u holu Kulturnog centra).“

Portal volimzrenjanin.com

DEČJI PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA

Fejsbuk strana  KCZR – Svake subote u 10 časova. -Svake subote sa početkom u 10 časova u okviru onlajn radionica Kulturnog centra pratioci  naše Fejsbuk strane mogu da očekuju nova znanja, prezentaciju veština, praktične savete, edukativne i zabavne sadržaje namenjene najmlađima…

-Previđen raspored onlajn radionica  je sledeći:
Subota, 3. jun: Kreativna radionica Luča ateljea koju će voditi Sanela Dunđerski.
Subota, 10. jun: Čitanjac sa bibliotekarima – radionica GNB «Žarko Zrenjanin»
Subota, 17. jun: Kreativna radionica Luča ateljea koju će voditi Sanela Dunđerski.
Subota, 24. jun: Informatička radionica Vladimira Tota

Portal volimzrenjanin.com

KONCERT ZRENjANINSKE FILHARMONIJE Nastup filharmonije sa učenicima muzičke škole, izvođenje Betovenove 5. simfonije... - Subota, 10. jun – 20 časova

U okviru ovogodišnje koncertne sezone Zrenjaninske filharmonije/Zrenjaninskog kamernog orkestra u Kulturnom centru  u subotu, 10. juna  kao solisti nastupiće učenici zrenjaninske Muzičke škole “Josif Marinković”: Darija Čanji (violina) Vaskrsija Kovačević (solo pevanje), Danica Momirov (klavir), Vladimir Aleksić (trombon) i Vuk Simić (trombon).

-Druga koncertna sezona Zrenjaninske filharmonije/Zrenjaninskog kamernog orkestra podržana je od strane Ministarstva kulture Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Vojvodine i Grada Zrenjanina. Koncert se organizuje su saradnji sa zrenjaninskim Kulturnim centrom i Muzičkom školom “Josif Marinković”. Publika će imati priliku da za premijerno izvođenje od strane Zrenjaninske filharmonije i mladih solista čuje  simfoniju Ludviga Van Betovena br. 5,  pod dirigentskom palicom Aleksandra Kojića. -Koncert počinje u 20 časova – Ulaz je besplatan.

Portal volimzrenjanin.com

STRUČNO PREDAVANjE -Edukativni blok - predavanja o vinu - Tema: " Primena drvenih alternativa u proizvodnji vrhunskih vina i jakih alkoholnih pića", Sreda, 14. jun – 18 časova

Stručno predavanje  koje se održava u sklopu niza edukativnih tribina o vinu ovaj put na temu „Primena drvenih alternativa u proizvodnji vrhunskih vina i jakih alkoholnih pića“ biće   održano u sredu, 14. juna u Maloj sali  Kulturnog centra Zrenjanina. Predavači su Nikola Malićanin i Siniša Savić iz kompanije «Enovitis». Predavanje  se organizuje u okviru tribinskog programa Kulturnog centra u saradnji sa Klubom vina iz Zrenjanina i  odlična je prilika za sve vinogradare i ljubitelje vina da prisustvuju i debatuju o važnim temama za njih.

– Predavanje počinje u 18 časova. Moderator izlaganja je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa.

Portal volimzrenjanin.com

RAZGOVOR SA UMETNICOM Gost večeri: Maja Pandurov - Gradska bašta Ponedeljak, 19. jun – 19 časova

U ponedeljak, 19. juna u okviru tribinskog programa Kulturnog centra održaće se umetničko veče pod nazivom „Razgovor sa umetnicom“. Gost večeri je  Maja Pandurov. Razgovor počinje u 19 časova u Gradskoj bašti, moderator je Đorđo Prstojević, urednik  programa Kulturnog centra.

O Maji Pandurov: „Maja Pandurov, književnica, multimedijalna umetnica i profesionalni novinar (1975.)  objavljuje prozu i poeziju u kontinuitetu od 1996. godine. Autorka je za sada  sedam  samostalnih  knjiga i jedne ekološke bojanke. Zastupljena u zbornicima i književnim časopisima. Svoje pisanje je promovisala u Srbiji i u zemljama u regionu. Pored pisanja svoju kreativnost pokazuje i kroz slikanje, kratke filmove i spotove kao i bavljenje muzikom…“

Portal volimzrenjanin.com

IZLOŽBA DEČJIH RADOVA ATELjEA LUČA - od 22. juna do 4. jula 2023.

Godišnja izložba dečijih radova nastalih u Ateljeu Luča u periodu od septembra 2022. do juna 2023. godine otvara se u četvrtak, 22. juna u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Ovaj likovni atelje u okviru radionica upoznaje decu sa različitim tehnikama crtanja, slikanja, vajanja, starim zanatima i novim materijalima,  u nastanku svojih radova upotrebljavaju i reciklažni materijal. Likovna sekcija ateljea broji oko sedamdeset članova uzrasta od treće do šesnaeste godine koji   će se  predstaviti publici do 4. jula 2023.

O ateljeu: „Luča Atelje“ je projekat dve sestre, Sanele Dunđerski koja  je diplomirani dizajner tekstila i profesor u školi za dizajn „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu i Jovane Solomun  – master primenjeni umetnik i vaspitač u Domu učenika srednjih škola „Angelina Kojić Gina“ u Zrenjaninu.

Portal volimzrenjanin.com

“ŽIVOT JE MJUZIKL” KONCERT BALETSKOG STUDIJA „STEJDž“ - Subota, 24. jun – 18 časova

Završni koncert baletskog studija “Stejdž” (Stage)  pod nazivom “Život je mjuzikl” održaće se na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u subotu, 24. juna u 18 časova. Pored članova baletskog studija na koncertu će nastupiti  i gosti, baletski igrači iz Beograda i Novog Sada. Na koncertu će biti izvedene koreografije sa muzikom iz filmova. Koncert je ujedno i proslava, obeležavanje još jedne uspešno završene baletske sezone ovog studija. Karte će se prodavati na biletarnici Kulturnog centra po ceni od 300 dinara.

Portal volimzrenjanin.com

KONCERT SASTAVA DUSHA CONNECTION, Gradska bašta, Nedelja, 25. jun – 20 časova

Koncert džez grupe Dusha Connection održaće se u Gradskoj bašti u nedelju, 25. juna.  Grupa nastupa u različitim sastavima u Beču i inostranstvu,  poslednjih godina predstavljala je Austriju i učestvovala na renomiranim džez festivalima (Hong Kong, Kina, Kuba, Nepal, Meksiko i u mnogim zemljama Evrope). Zrenjaninskoj publici izvešće deo svog muzičkog opusa sa dosada objavljenih albuma. Nastupaju: Urg Hager (klavir), Clemens Rofner (kontrabas), Esad Halilović (bubnjevi).

-Koncert počinje u 20 časova.-Ulaz je slobodan. -U slučaju kiše, koncert će se održati u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

Portal volimzrenjanin.com

MANIFESTACIJA - BANATSKA BAJKA- LETO U GRADSKOJ BAŠTI 2023.

Manifestacija „Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti“, sedma po redu,  ove godine se održava od subote,  10. juna do nedelje, 27.avgusta. Svakog dana posetioci će već po tradiciji imati priliku da uživaju u raznovrsnom programu koji će se održavati   u Gradskoj bašti.  Predviđena je organizacija  70 programa.  Ponedeljak, petak i subota rezervisani su za  muzičke večeri, utorkom su vinske i pivske priče i degustacije uz muziku, sredom su zakazani multimedijalni programi, četvrtkom programi za decu koji se završavaju projekcijom dečjih  filmova a filmovi za najmlađe organizvaće se i nedeljom u večernjem terminu.

PROGRAM ZA JUN PRVA NEDELjA 10.06. – 18.06.
10.06. Subota 20 č. – Otvaranje manifestacije Kvartet violina „Dinamika mjuzik“ iz Beograda
11.06. Nedelja 18.30 č. – Udruženje za očuvanje kulture i tradicije folklornog stvaralaštva „Moja Sosa“ Zrenjanin
21 č. Film za decu „Dečak delfin“
12.06. Ponedeljak 20 č. – Koncert Miroslav Mile Dojkov, violinista , popularna umetnička muzika, evergrin, starogradska romansa, džez
13.06. Utorak 18 č. – Matura OŠ „2. Oktobar“
20 č. Vinske priče, Udruzenje vinogradara i ljubitelja vina „Taraški vinogradi“ i muzika Trio „Hand Made“
14.06. Sreda 20 č. „Veče u Banatu“ Kud „Gik-Banat Pionir Zrenjanin“ sa gostima
15.06. Četvrtak 18 č. – Raspustilište OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“
19 č. Završni koncert plesnog kluba “ Free Dance“
21 č. Film: „Baš super“ dečiji, sinhronizovani, animirani
16.06. Petak 20 č. – Koncert Milica Dosković, vokalna solistkinja
17.06, Subota 20 č. – Koncert Trio „Hand Made“
18.06. Nedelja 19 č. – Udruženje za očuvanje kulture i tradicije folklornog stvaralaštva „Moja Sosa“ Zrenjanin
21 č. Film „Čuvena invazija medveda“ , dečiji, sinhronizovani, animirani

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px