U Kulturnom centru Zrenjanina otvorena zajednička izložba Natalije Stamenković i Aleksandre Stojanović „Prostori svetlog i tamnog“

Zrenjanin - Kulturni centar Zrenjanina

„Prostori svetlog i tamnog“ naziv je zajedničke izložbe Natalije Stamenković i Aleksandre Stojanović, likovnih umetnica, koja se sinoć predstavila zrenjaninskoj publici u okviru programa vizuelnih umetnosti Kulturnog centra Zrenjanina koji traje do 12. septembra.

U okviru ove celine predstavile su 10 crteža i jedan video rad. Autorke navode da u okviru svojih interesovanja neguju zasebne likovne teme, razmatraju njihove mogućnosti i spajaju ih u interaktivnu vizuelnu celinu. Predstavljena su dva različita koncepta viđenog i doživljenog sveta u kojem živimo, koji nas okružuje i u kojem obitava čovek, međusobno se ukrštajući stvarajući pritom imaginarnu ili paralelnu realnost. Reč je kombinaciji pejzaža i čoveka u njemu.

Kraći biografski zapisAleksandra Stojanović rođena je u Surdulici 1999. godine. Diplomirala je na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Nišu, na odseku – slikarstvo, u klasi prof. Bratislava Bašića.

Natalija Stamenković iz Sokobanje, rođena je 31.7.1999. godine. Diplomirani likovni umetnik, student master studija na Fakultetu umetnosti u Nišu,  2022. godine završila je Fakultet umetnosti Univerziteta u Nišu, na odseku – slikarstvo, u klasi profesorke Katarine Đorđević.

Na otvaranju izložbe, autorke su rekle o svojoj izložbi:

„Inspiracija iza naziva izložbe „Prostori svetlog i tamnog“ je bila neka ideja iz razloga što su naši radovi bukvalno između svetlog i tamnog, i tu postoji ta kombinacija tamnih površina i svetlih površina, koje se kombinuju u mojim i njenim radovima. Od stilova koristile smo uglje na papiru.

Nas dve obrađujemo dve različite tematike, i to se nekako spojilo, najviše tehnički, i tu smo videle da to može da funkcioniše zajedno. “, rekle su autorke Natalija Stamenković i Aleksandra Stojanović.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022