FLORA I FAUNA GRADA

FLORA I FAUNA ZRENJANINA – Zrenjanin je okružen rekama i jezerima među kojima se izdvaja najveći ribnjak u evropi “Ribnjak Ečka” i Specijalni rezervat prirode Carska bara. Pored prirodnih lepota zrenjaninci su poznati i po prelepim ulicama, terasama, baštama, parkovima a tokom godine održava se nekoliko izložba pasa, ptica i drugih životinja…

U ambijentu dvorca „Kaštel“ u Ečki, održana je šesta Savezna CAC izložba pasa u organizaciji Kinološkog društva „Zrenjanin“. Na izložbi je ocenjivano preko 200 pasa. U šest prostranih ringova sudilo je petoro sudija iz Srbije i kinološki sudija iz Kraljevine Bahrein Sadiq Al Fasani. Pre svečanog otvaranja, deca iz KUD „Moja Sosa“ prikazala su deo svog repertoara i pozvala sve zainteresovane dečake i devojčice iz Zrenjanina da im se pridruže.

ZRENJANIN – ЗРЕЊАНИН

FLORA I FAUNA GRADA 1Zrenjanin je najveći grad srpskog dela Banata i njegov je politički, privredni, kulturni i sportski centar.

Zrenjanin je, po površini teritorije koja mu administrativno pripada (1.326 km2), najveći grad u Autonomnoj pokrajini Vojvodini i drugi u Republici Srbiji, a u njemu živi oko 130 hiljada stanovnika i više od 20 nacija.

Razvija se s tradicijom dugom gotovo sedam vekova, jer se kao naselje pod imenom Bečkerek po prvi put u istorijskim spisima pominje još 1326. godine…

Sva prava zadržana © Volim Zrenjanin media 2020 – Kontaktirajte nas putem mejla:
POŠALJITE MAIL